27.10.2016

Русия сложи вето на проекторезолюцията за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

Русия наложи вето на проекторезолюцията за Сирия, предложена от Франция и Испания в СС на ООН. Против гласува също Венецуела, 11 страни членки на Съвета гласуваха "за". Китай и Ангола се въздържаха, предаде БНТ. Посланикът на Русия Виталий Чуркин още снощи заяви, че Москва не приема редица условия, включително забраната за военни полети над Алепо. Текстът предвиждаше спиране на бомбардировките. Преди гласуването френският външен министър Жан-Марк Еро призова страните от Съвета да поемат своята отговорност и да спасят жителите на Алепо. Русия предложи своя пректорезолюция, която ще се гласува по-късно. Русия предложи своя пректорезолюция, която също не беше приета.

Още

Русия наложи вето на проекторезолюцията за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

Русия наложи вето на проекторезолюцията за Сирия, предложена от Франция и Испания в СС на ООН. Против гласува също Венецуела, 11 страни членки на Съвета гласуваха за. Китай и Ангола се въздържаха.

Люта свада в Съвета за сигурност на ООН заради Сирия

Спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на Сирия, завърши без решение за конкретни действия в размирната страна. Вместо това заседанието се превърна в арена на обвинения между руските и американските представители в международната институция, предаде БНТ.

Конфликт между Русия и Запада в Съвета за сигурност на ООН заради Сирия

Спешното заседание приключи без предприемане на някакви действия

Сирия призова Съвета за сигурност към ООН да осъди САЩ

Външното министерство на Сирия призова Съвета за сигурност към ООН да осъди американската агресия и да изиска Вашингтон да уважава суверенитета на страната, гласи заявление разпространено от държавните медии, предава Reuters.

Отмениха консултациите за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

Консултациите за Сирия, които бе предвидено да се проведат в Съвета за сигурност на ООН, бяха отменени в последния момент по искане на САЩ и Русия,...

Консултациите за Сирия в Съвета за сигурност на ООН бяха отменени по искане на САЩ и Русия

Консултациите за Сирия, които бе предвидено да се проведат в Съвета за сигурност на ООН, бяха отменени в последния момент по искане на САЩ и Русия, предаде Франс прес, като се позова на дипломати. Според руския постоянен представител в ООН Виталий Чуркин заседанието е било отменено заради отказа на Вашингтон да разкрие подробности от двустранните договорености с Москва за Сирия. Говорител на американското постоянно представителство в ООН уточни от своя страна, че САЩ не са искали да изложат на риск прилагането на споразумението, предаде Франс прес.