23.10.2016

Съвет от лекар: Ако ви хване грип, следвайте правилото на трите дни

Ако заболеете от грип, следвайте правилото на трите дни - останете вкъщи и наблягайте на течностите. Такъв съвет даде пред Дарик педиатърът и личен лекар д-р Венцислав Везенков. Три вида грип ни атакуват тази есен През седмицата националният консултът по епидемиология д-р Мира Кожухарова обяви, че грипът идва в края на октомври. "Грип означава сграбчване - внезапно започнало нещо. Човек може да каже в толкова часа изведнъж ми стана нещо - заболяха ме краката, ръцете,...

Още

Зачестяват ли закъсненията на влаковете и защо?

Влаковете към и от София за селищата в Искърското дефиле се движат с огромни закъснения. Наши зрители ни изпратиха снимки за пътническа композиция, чието тръгване от начална гара се отлага с час, а впоследствие закъснението се увеличава с още един, пише БТВ. Снимките ни изпрати Юлиян Доев, който работи в София и се сблъсква с абсурда почти всяка вечер.„Всеки бърза да се прибере след работа, със 70-80 минути закъснение, не е приятно, идва зима”, коментира той.  Оказва се, че вечерният влак от София за Мездра не тръгва навреме още от началната си гара и хората са принудени да хващат следващия бърз влак, който е доста по-късен от пътническия, но е по-сигурно, че ще ги отведе у дома. „Пътническият имаше 70 минути закъснение, от 70 стана 90, стоим по два часа на Централна гара да го чакаме. Не е нормално, не може да разчитаме на тeзи влакове въобще”, възмущава се и Христина Иванова. Пътническият влак все пак е тръгнал от София, но закъснението му расте. Проверяваме кога ще стигне гара Зверино – оказа се, с два часа закъснение. От информационния център на БДЖ потвърждават - проблемът е в липсата на локомотиви, стари са и постоянно се чупят.  „Това е терор, ежедневен терор за хората, които учат и работят в София”, категоричен е Юлиян. Той вече е сигнализирал  парламента и премиера и чака отговор.

Хиляди протестираха в румънския град Орадя срещу гей-браковете

Над 8000 души протестираха в румънския град Орадя срещу гей-браковете, преди очакваното в четвъртък решение на Конституционния съд по този въпрос, предаде Франс прес.  Съдът трябва да се произнесе по случая с румънско-американска гей-двойка, която иска румънските власти да признаят брака й, сключен в Белгия.  Миналата сряда румънският президент Клаус Йоханис, който произхожда от етническо и религиозно малцинство - той е с трансилванско-саксонски корени и е протестант в една страна с 80 процента православно население - призова румънското общество към толерантност и отхвърляне на "религиозния фанатизъм". 

Кошмар в Искърското дефиле! Влаковете от София закъсняват с часове

Влаковете към и от София за селищата в Искърското дефиле се движат с огромни закъснения. Възмутени граждани заснеха пътническа композиция, чието тръгване от начална гара се отлага с час, а впоследствие закъснението се увеличава с още един.

Влаковете между София и Искърското дефиле закъсняват с часове

БДЖ призна: Проблемът е в липсата на локомотиви, стари са и постоянно се чупят

Ушаков сравни сегашните отношения на РФ и Запада със Студената война

Съвременността все повече напомня за времената на Студената война, затова трябва да се търсят начини за по-тясно сътрудничество между страните, включително между РФ и държавите от ЕС, за да не бъдат възможни никакви конфликти. Това заяви кметът на Рига Нил Ушаков, предаде в събота (22 октомври) RT.