28.10.2016

Нов ад в САЩ: Пътнически влак дерайлира, има пострадали (СНИМКИ)

29 души пострадаха при нов железопътен инцидент САЩ – в щата Ню Йорк. Пътническа композиция с 600 пасажери се удари в монтажен влак и първите три от 12-те ѝ вагона дерайлираха.

Още

САЩ ще продава пътнически самолети на Иран

Правителството на САЩ е разрешило продажба на американски пътнически самолети на Иран. Това съобщи компанията "Боинг", без да дава подробности за сделката. Иран вече съобщи, че иска да купи ново поколение самолети за къси разстояния "Боинг 737", както и машини за далечни полети от типа "777". Според иранския министър на транспорта евентуалната сделка може да бъде на стойност 25 милиарда долара.

Правителството на САЩ разреши продажба на пътнически самолети на Иран

Правителството на САЩ е разрешило продажба на американски пътнически самолети на Иран. Това съобщи компанията "Боинг", без да дава подробности за сделката. Иран вече съобщи, че иска да купи ново поколение самолети за къси разстояния "Боинг 737", както и машини за далечни полети от типа "777". Според иранския министър на транспорта евентуалната сделка може да бъде на стойност 25 милиарда долара.

„Азербайджански авиолинии“ забрани смартфона Note 7 на „Самсунг“ на борда на самолетите

Налага се забрана за качването в самолетите на авиокомпания „Азербайджански авиолинии“ (AZAL) на смартфони „Самсунг“ от модела Galaxy Note 7 както в ръчния , така и в регистрирания багаж, съобщиха пред РИА Новости от пресслужбата на компанията, предаде Фокус. „Това решение е взето в резултат на аналогичните забрани на авиационните власти в САЩ, както и от страна на други пътнически авиокомпании по цял свят. В случай на откриване на такъв смартфон в ръчния багаж, на пътника може да бъде отказан достъп до самолета докато той не остави смартфона си на съпровождащ го познат, защото авиокомпанията не предоставя услуги по съхраняване на летищата“, се казва в съобщението. 

Pilatus PC-12: Луксозен самолет за работа

Pilatus PC-12 е едномоторен турбовитлов самолет. Той може да е както пътнически, така и товарен самолет. Началото на проекта е дадено в Швейцария от компанията Pilatus. Самолетът може да измине 1500 мили с над 700 кг. полезен товар в себе си. Захранва се от двигател Pratt & Whitney PT6A-67  . Според производителите машината е способна да оперира в най-неблагоприятни среди, като австралийската пустош например. Той може да използва летища, недостъпни за реактивни самолети. Самолетът предлага място за до 9 пасажери и 2-ма пилоти. В себе си той разполага с кът за освежаване, затворена тоалетна и пространство за багаж. Дизайнът на кабината е направен така, че да наподобява средата в луксозен автомобил. Достига скорост от 528 км./ч, Машината е една от най-използваните в света, в ролята си на частен самолет или туристически такъв. Цената и варира до $ 4,888,275. Много популярна в САЩ. ...

В Skoda обсъждат пикап

Ръководството на Skoda обмисля възможността за разработка на пикап, с който да разшири позициите на марката в Азия, Австралия, а в по-далечен хоризонт - и в Северна Америка. Чехите вече са произвеждали такива модели на базата на Favorit и Felicia, но този път идеята е за товаропътнически автомобил с по-сериозни размери. Според маркетинговия шеф на компанията Вернер Айхорн, цитиран от австралийското сп. Motoring, евентуалният бъдещото камионче ще се конкурира с пикапи от типа на Nissan NP300 Navara. Най-логичното решение на Skoda би било да се възползва от шасито и агрегатната база на Volkswagen Amarok, който наскоро бе модернизиран и вече се предлага с дългоочаквания 3.0-литров дизелов V6. Разбира се, чешката му версия ще има различно оформление. Очевидният фаворит за основен целеви пазар - американският - не дава особени шансове на дебютанти. През първото полугодие на 2016 г. продажбите на пикапи в САЩ бележат ръст със 112 476 бройки, но там се купуват доста по-големи машини, а и марката Skoda е практически непозната. В Европа този клас автомобили не е радват на популярност, което оставя на чехите пазарите в Азия и Австралия. Skoda вече има развита дилърско-сервизна мрежа в Страната на кенгурата, а това би опрости задачата....