26.10.2016

Кошмарът на един родител: Изчезнаха 8-годишни близнаци, подозират намеса на секта

Баща търси изчезналите си деца. Емил Милев не е виждал близнаците си повече от две години. Ивен и Християн са на 8 години и са обявени за издирване от Интерпол, след като майка им ги извежда зад граница без знанието на Емил. Репортери тръгнаха по следите на тази заплетена история, в която са замесени и съмнения за намесата на секта, съобщава Нова телевизия.

Още

Смартфонна любов! Изчезнаха предметите, вдъхновили поетите

Спомняте ли си къде събира прах ключът от пощенската ви кутия? А оловният войник от игрите на улицата? Пазите ли картичките  и писмата от приятелчета от братския Съветски съюз? Виждали ли сте телефон с шайба, но не в музея? Гледахте ли новините по Първа програма? На повечето въпроси отговорът вероятно е „не”, макар и малки, и големи да пригласят на вечните български песни,  превърнали в герои предмети и ситуации от миналото.  

Мъжете, които върнахме на Турция, изчезнаха

Скандалът със седемте мъже, които страната ни върна на Турция преди няколко дни, се разраства все повече. След кратък престой в бежански център те...

Изчезнаха горските гъби, сушата ги затрила

Диворастящите гъби са изчезнали в много райони на страната. На места берачите буквално не могат да открият какво да откъснат. Причините са комплексни, една от тях е изключително сухата година, обясниха експерти пред „Труд“. „В нашия край една гъбка не се вижда, било тя и отровна“, споделят събирачи на гъби от Централна България. Такова е положението и в много части от Родопите и Пиринско. За много гъбари единствените находки са „остарели кладници“, ако изобщо се натъкнат на нещо по време излетите си. Разказват, че горите са влажни след пороите от началото на месеца, но това няма да спаси положението, защото температурите вече са паднали. Някои от тях правят опити да разнесат преминалите гъби и така да помогнат за растежа им в отделни райони на страната. „Въпреки добрите дъждове през изминалите дни, слънчевите обеди и мъглата сутрин в Родопската яка на Пловдив на 600-800 м гъби няма. Никакви”, споделят с мъка берачи. Според учените факторите за изчезването на гъбите може да са много. В конкретния случай основната причина най-вероятно е неблагоприятното време през годината. „Твърде сухото лято и пролет са от голямо значение. Сега въпреки дъждовете вече е сравнително хладно и едва ли ще има гъби“, разясни микологът от БАН д-р Борис Асьов. Търговците също отчитат изключително слаб сезон. Добивът на диворастящи гъби е с 40% под обичайния за други години....

Сигнал до БЛИЦ! Net1.bg изчезнаха. Няма интернет от тях, сайта им не се зарежда, телефоните не работят

Технологичната компания Net1.bg има сериозен вътрешен проблем, сигнализира до БЛИЦ клиент на фирмата.

17 мигранти изчезнаха в Средиземно море

Най-малко седемнадесет мигранти са изчезнали, след като късно през нощта над 100 други са били спасени от частично потопена гумена лодка край Либийското крайбрежие, предаде БНТ. Бреговата охрана на Италия получила сигнал за помощ от плавателния съд снощи и предупредила кораба "Феникс" на организацията "Станция за помощ на мигранти в открито море (MOAС)", който използвал дронове с дистанционно управление, за да локализира лодката. Екипажът на "Феникс" извадил 113 души, но оцелелите казали, че лодката е тръгнала от Либия със 130 мигранти на борда. Сред изчезналите има и деца.