21.10.2016

Откриха трите деца, издирвани в София

Трите деца, които полицията обяви за изчезнали в събота, са били открити тази нощ, съобщиха от Столична община. Две момичета и едно момче от дома за деца от семеен тип в столичния кв. „Люлин” бяха обявени за издирване. Те бяха в неизвестност от 7 октомври. От МВР разпространиха снимките им вчера и призоваха всеки, който имат информация за децата, да се свърже с най-близкото управление на МВР. Пред bTV директорката на дома в Люлин Ива Веселинова заяви, че трите деца не са се прибрали от училище, когато изчезнали. Тя уточни, че полицията е открила тримата тийнейджъри в София и те все още не са върнати в дома, но се очаква това да стане по-късно днес. По думите на Веселинова двете момичета и момчето не са показвали по никакъв начин, че не се чувстват добре в дома. Според нея децата са искали да проверя ткакво ще стане ако не се появят и дали някой ще ги търсят. "Може да е зов за внимание, въпреки че те даже са пренаситени от внимание в някакви моменти", обясни пред Нова телевизия Веселинова, като допълни, че на децата ще бъде оказана помощ. "Контрол винаги има. Няма секунда, в която да не знаем къде са децата. Винаги има човек, който ги придружава до училище. Държим непрекъсната връзка с учителите им", заяви директорката....

Още

Uber: Ще продължим да инвестираме в инженерния си център в София

Компанията за споделени пътувания Uber съобщи, че ще продължи да инвестира в българския си център си за разработка на софтуер и се надява да назначи в него още висококвалифицирани български инженери. В медиите се появи информация, че Uber изтегля екипа, който подкрепя и съветва шофьорите в България, след като миналата година комисията за конкуренцията на практика спря дейността ѝ. Сега от компанията уточняват, че не закрива инженерния си център в София. "Наскоро Uber...

Съли Ерна на живо в София (ГАЛЕРИЯ)

Вокалистът на „Годсмак” изнесе два концерта един след друг

Излязоха още подробности за трупа, открит в центъра на София

Откритото тяло в района на кръстовището на бул. „Константин Величков” и ул. „Цар Симеон” в София в на 43-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Фокус.

ЦИК: В София ще има три Районни избирателни комисии за предаване на бюлетините от СИК

В София ще има три Районни избирателни комисии (РИК), където да могат да се предават бюлетините от Секционните избирателни комисии (СИК). Това каза по време на работен семинар говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, предаде Фокус. „Столична община ще определи къде ще бъдат разположени те. Отчитането на резултатите за изборите за кмет в район „Младост“ ще бъде от Общинската избирателна комисия (ОИК). В местните избори водещата комисия е именно тя“, подчерта Андреев. Росица Матева, член на ЦИК, допълни, че са направени малки брошурки в джобен формат, които съдържат най-важната информация за гласоподавателя. „Изготвени са такива и за референдума, и за изборите за президент и вицепрезидент. Ще бъдат поставени във всички градове в административните учредения, както и пред всички сгради, пред които има по-голямо движение“, поясни тя. По думите ѝ разяснителните видео и аудио материали са излъчвани по медиите, както и в интернет и социалната мрежа Фейсбук. Матева уточни, че ЦИК има задължение да информира гражданите, че ще има референдум по три въпроса, докато регистриралите се партии и коалиции за участие в разяснителната кампания трябва да обясняват защо да се гласува с „да“ или „не“.  

Сигнал до БЛИЦ! Мистериозна смърт на младо момче в София

Мистериозна смърт потресе столичани тази сутрин. Младо момче е намерено мъртво на кръстовището на бул. "Константин Величков" и ул. "Цар Симеон". Това алармира пред БЛИЦ очевидец на трагедията.

Засилени мерки за сигурност на протеста срещу нелегалните мигранти в София

Засилено полицейско присъствие и строги мерки преди, по време и след провеждането на поредния протест срещу нелегалните мигранти в столицата. От МВР уточняват, че пред църквата "Света Неделя", от където ще тръгне шествието, ще бъдат изградени пунктове за проверка за забранени предмети. Няма да бъдат допускани и хора във видимо нетрезво състояние.