25.10.2016

Хиляди на протест в Будапеща срещу закриването на най-големия вестник на левицата

Хиляди хора се събраха в унгарската столица Будапеща, за да протестират срещу закриването на най-големия вестник на левицата "Непсабадшаг. Вчера беше съобщено, че изданието се закрива заради загуби, натрупвани от девет години, възлизащи на 18 милиона долара. Журналистите заявиха, че не са били предупредени за закриването. Междувременно се появиха спекулации, че изданието се закрива броени дни след критични публикации към правителството. В последните дни то разказа за екстравагантните пътувания на висш министър и за скандал от лично естество, свързан с председателя на Националната банка, припомня агенция Асошиейтед прес.

Още

Скандалът между Будапеща и Москва се разгаря!

Унгарското външно министерство съобщи, че е извикало посланика на Русия заради пренебрежителни коментари в руски медии на унгарското антисъветско въстание от 1956 г., чиято 60-годишнина бе отбелязана в неделя, предаде БТА, цитирайки АП и ДПА.

ORF съобщи за сериозно напрежение между Будапеща и Москва!

 Министерството на външните работи на Унгария привика дипломатическия представител на Руската федерация в страната във връзка с коментари в руските медии по повод революцията от 1956 г., предава австрийската медия ORF, цитирана от "Фокус". 

България със седем медала на Световната купа в Будапеща

Иван Попов, Стилиян Петков и Кристиан Станков със златни отличия

Арестуван е извършителят на взрива в Будапеща от септември

Унгарските власти обявиха ареста на мъжа, заподозрян, че стои зад бомбеното нападение в центъра на Будапеща в миналия месец, при което двама полицейски служители бяха ранени, предаде Euronews.

Важна новина от Будапеща: Правителството на Орбан с безпрецедентно решение!

Унгария се превърна в първата държава, чието правителство открива специална служба, насочена към християните, преследвани в Близкия Изток и на територията на Европа, съобщава Front Page Magazine, цитиран от "Фокус".