25.10.2016

И на остров Родос българска секция за изборите

Българите, живеещи на остров Родос събраха необходимите 63 заявление, с което утвърдиха отварянето на избирателна секция и на острова за Президентските избори и референдум. Това съобщи председателят на дружеството там Кольо Нанев, цитиран от "Български новини".

Още

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20%

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20% на годишна база. Тази статистика отчете Мирослав Калугеров, оглавяващ дирекция "Национална служба за защита на природата" в Министерство на околната среда и водите по време на форум "Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000" във вторник. Поводът за форума е успешният проект "За Балкана и хората", който тази година спечели награда на Европейската комисия Натура 2000 в категорията "социално-икономически ползи". Акцент на...

Силен трус в Гърция – 5,4 по Рихтер разтърси Родос

Няма данни за ранени или материални щети

5,4 по Рихтер на остров Родос

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материални щети

Силно земетресение разтресе гръцкия остров Родос

Земетресение с магнитуд 5,4 разтърси бреговете на гръцкия остров Родос късно във вторник, съобщи Атинския институт по геодинамика, но няма сведения за щети или жертви, предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Български топ фотограф засне луксозната яхта на Марая Кери в Родос (СНИМКИ)

Българският фотограф Кольо Нанев единствен успя да заснеме луксозната яхта на певицата Марая Кери, която акостира на остров Родос. Певицата почива по гръцките острови, като след Хиос и Кос тя се отправи към Родос и Миконос. Луксозна яхта „Arctic P“ е построена през 1970 г., и плава под флаг на Бахамските острови и е с площ от 88 / 14 m.

Даниел Митов с бебето си на конференция в Родос

По инициатива на Гърция топполитици проведоха на 8 и 9 септември конференция на остров Родос и обсъдиха темите за мира и сигурността. Участваха външните министри на европейски и арабски държави. На общата снимка, която си направиха първите дипломати, българският външен министър Даниел Митов се появи с бебето си.