26.10.2016

Уикилийкс с тежки разкрития и за двамата претенденти за Белия дом

Президентската надпревара в Съединените щати е в кулминацията си. Последният ден беше белязан с тежки разкрития и за двамата претенденти за Белия дом. Сайтът Уикилийкс обнародва откъси от непубликувани досега платени речи при закрити врата на Хилъри Клинтън от 2013-а и 2014-а пред Уолстрийт. Изказаните тези са потенциално опасни за президентската й кампания. Опонентът й Доналд Тръмп пък трябваше да се извинява за вулгарни изрази по адрес на жените във видеозапис от 2005-а, разпространен от американски медии. Той изключи всякаква възможност да последва призивите от собствената си партия да се оттегли от надпреварата.

Още

Във Флорида започна гласуването за надпреварата за Белия дом

Към надпреварата за Белия дом - започна гласуването във Флорида - един от ключовите за президентската победа щати, предаде БНТ. Гласуването по пощата започна преди седмици, а вече близо един милион души са се възползвали от правото си на глас. Според социологическо проучване, бившият държавен секретар Хилари Клинтън има лека преднина пред опонента си Доналд Тръмп. Според проучване на Си Ен Ен, Клинтън се ползва с подкрепата на около 51% от жителите на Флорида, а републиканецът Тръмп получава около 45%. Ескцентричният милиардер обвини медиите, че публикуват невярна информация и призова привържениците си да отидат до изборните секции в деня на вота и да го подкрепят.

Започна гласуването във Флорида за надпреварата за Белия дом

Към надпреварата за Белия дом - започна гласуването във Флорида - един от ключовите за президентската победа щати.

Бил Мъри отиде в Белия дом, за да говори за бейзбол

Американският актьор Бил Мъри неочаквано застана пред микрофона в залата за пресконференции в Белия дом. Комедийният актьор, облечен с блуза на бейзболния отбор Чикаго Къбс, дори направи прогноза за предстоящия двубой на своите любимци. Бил Мъри бе награден с приза „Март Твен“ за забележителната си кариера в света на хумора, но никой не очакваше, че ще се качи на сцената, където обикновено Барак Обама отговаря на журналистически въпроси. Преди това Мъри и Обама са провели кратък разговор, но не разкриха за какво са си говорили. ...

Дебелият българин – възрастен и слабо образован

По данни на Евростат най-слаби са в румъния, а най-много затлъстели хора живеят в Малта

Младежи от САЩ: По добре да ни удари метеор, отколкото Клинтън или Тръмп да влязат в Белия дом

Младите американци са толкова разочаровани от кандидатите за президент на САЩ от Републиканската и от Демократическата партия, че 25% от тях биха предпочели метеор да унищожи Земята, отколкото Клинтън или Тръмп да оглавят страната, сочи проучване на Центъра за изучаване на общественото мнение при Университета Лоуъл в щата Масачузетс, цитиран от БГНЕС.