24.10.2016

Десетки избити и над 500 ранени в Сана

Самолети нанесоха няколко удара срещу сграда, в която се провеждаше траурната церемония

Още

Сърбия ядосана на ЕС, заради санкциите, които трябва да наложи на Русия

Сърбия изрази протест срещу натиска, който Евросъюзът й оказва, за да наложи санкции срещу Русия, като го нарече „напълно неприемлив”. Сръбският външен министър Ивица Дачич посочи в изявление, че „натискът върху Сърбия да приведе, казано дипломатично, външната си политика в съответствие с тази на ЕС…да наложи санкции срещу Русия, е напълно неприемлив”, пише БГНЕС. Върховният представител по външната политика на ЕС Федерика Могерини в понеделник представи доклада за общата политика на ЕС по сигурността и външните работи през 2016 година, в който се казва, че Брюксел „ще продължи да призовава Сърбия във все по-голяма степен да привежда политиката по сигурността и външните работи в съзвучие с общата международна политика и политика по сигурността на ЕС”. Въпреки че Сърбия започна преговори за присъединяване към ЕС, тя си остава най-близкия съюзник на Москва на Балканите и отказва да се присъедини към наложените от Брюксел санкции срещу Русия заради кризата в Украйна. „Сърбия желае да се присъедини към ЕС, но никога няма да извърши нещо срещу националните си интереси…Искаме да имаме добри отношения с всички, но не трябва да работим срещу собствените си интереси”, каза Дачич, който е и вицепремиер. Той косвено потвърди съобщенията на местни медии, че Сърбия се присъединява към Русия в изпращането на хуманитарна помощ за Сирия, като каза, че „ще изпратим помощ на Сирия, ако някой ни предложи да го направим”. Кабелната телевизионна мрежа №1 съобщи вчера, че Сърбия ще се присъедини към държави като Беларус, Китай, Индия, Азербайджан и Казахстан в изпращането на хуманитарна помощ, организирано от Русия. Сръбският аналитик по въпросите на сигурността Зоран Драгишич каза пред №1, че изпращането на хуманитарна помощ при тези обстоятелства „може да бъде възприето като заставане на страната на Русия в сирийския конфликт”. Според местни медии, помощта ще бъде изпратена с руски самолети, които може да излетят от летището в Ниш. 

Оксана, която ще ви разбие косинуса и котангенса

Учителка по математика от Беларус грабва със сексапил

Официално! Роксана се сгоди в национален ефир! (СНИМКИ)

Имаме новина! Фолк певицата Роксана се сгоди и вече се стяга за сватба с половинката си Александър. А предложението, което получи за брак, бе не само неочаквано, но и изключително оригинално.

3300 лв. обезщетение за учителка, шамаросана от майка

3300 лв. обезщетение постанови Районен съд-Разград по гражданско дело, заведено от учителката, която през месец март т.г. бе шамаросана от майка в училищен коридор.Искът на Румяна Мартинова бил за 5000 лв. неимуществени и 500 лв. имуществени вреди. Ответницата - 47-годишната Шехризаде Хасанова, не са явила в съдебната зала, изпратила служебен защитник, чрез който представила пред съда становище, че сумата е в непосилен за нея размер.Казусът за втори път влиза в съда. През март бе наказателният процес, в който Хасанова се призна за виновна и скл...

3300 лв. обезщетение за учителката, шамаросана от майка заради хилка за тенис

3300 лв. обезщетение постанови Районен съд-Разград по гражданско дело, заведено от учителката, която през месец март бе шамаросана от майка в училищен коридор. Искът на Румяна Мартинова бил за 5000 лв. неимуществени и 500 лв. имуществени вреди. Ответницата – 47-годишната Шехризаде Хасанова - не са явила в съдебната зала, изпратила служебен защитник, чрез който представила пред съда становище, че сумата е в непосилен за нея размер. Казусът за втори път влиза в съда, през март бе наказателния процес, в който Хасанова се призна за виновна и с...

Жана Бергендорф ходи с маратонки за 30 лева! Скъсана ли е или просто не й пука?!

Победителката в Х Фактор хвърли в потрес съквартирантката си Емануела с думите си. Изпълнителката на „Самурай” срази фолк колежката си с признанието, че маратонките, с които се разхожда в къщата, са неприлично евтини.