23.10.2016

Важна новина: 460 лв. става минималната заплата през 2017 г.

В бюджета на държавата за следващата година най-вероятно ще има повече пари за здравеопазване, социални дейности, образование и култура, съобщава bTV. Плановете са догодина минималната заплата да стане 460 лв., но за последен път да бъде определяна без точни критерии от правителството.

Още

Шулц съобщи важна новина за бъдещето на ЕС и Канада

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада трябва да бъде подписано следващата седмица, след като бъде преодоляно ветото на белгийския регион Валония.

От последните минути: Много важна новина за шофьорите!

Пропаднал е участък и настилка от АМ „Тракия“ в Бургаска област, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Точното място е км 347+700, посока София, като е въведена временна организация на движението, поради пропадане на асфалтовата настилка.

От последните минути: Важна новина от Канада за визите!

България и Румъния са получили писмени уверения, че от 2017 г. падат визите за Канада, предаде БТА. В отговор двете страни са оттеглили  резервите си към споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада.

ЦИК съобщи важна новина за всички българи в чужбина, които искат да гласуват

Общият брой на секциите за предстоящите президентски избори  в чужбина е 307, 71 от тях са в държави от Европейския съюз. Това заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от Канал 3.

Председателят на БАН с важна новина за миналото и бъдещето на българи и македонци

Ние препоръчваме на българските политици отношенията ни с Република Македония да стават все по-близки и това, което гражданите на двете държави чувстват помежду си, да бъде реализирано на политическо ниво. Това заяви академик Стефан Воденичаров, председател на БАН, цитиран от БГНЕС.

Извънредно важна новина от парламента за бъдещите избори

Парламентарната правна комисия реши да отпадне ограничението за разкриване на до 35 секции в чужбина. Това се случи след като Парламентарната правна комисия гласува 12 законопроекта за промени в Изборния кодекс, предаде „Фокус“. Ограничението остава за всички останали държави, които са извън територията на ЕС.