25.10.2016

Опасности под чаршафите: Пози, които чупят мъжкото достойнство

Може би единственото по-лошо нещо от това да счупите нечий пенис е реално да го уморите от любов в леглото... Но докато второто понякога е неизбежно, прекършването на мъжкото достойнство може да бъде предотвратено.

Още

Опозицията опроверга информацията за "диалог" с правителството

Енрике Каприлес опроверга твърденията на правителството, че в края на седмицата ще се провеждат преговори в страната. По-рано пратеникът на Папа Франциск Емил Пол Чериг съобщи, че правителството на Венецуела и опозицията ще се опитат да подновят опитите за диалог и да организират съвещание на 30 октомври на остров Маргарита, съобщава БГНЕС. Според опозиционния лидер обаче, това е само опит да бъде разсеяно напрежението, което възникна след като опозицията обвини президента Мадуро в опит за държавен преврат и умишлено блокиране на планирания референдум в страната. „Какъв диалог? Никакъв диалог не е започвал в страната”, обяви Каприлес и добави, че едва от телевизията е разбрал, че подобна среща се подготвя на острова. Според него президентът се възползва от „добрата воля” на Папата и апостолическия нунций Емил Пол Чериг, за да им внуши, че всичко е наред. Днес се очаква опозицията, която има мнозинство в законодателната власт, да обсъди завеждането на „политическо процес” за свалянето на президента. Протестите в сряда също остават, съобщава АФП

БАБК пусна иновативни онлайн депозити

  Българо-американска кредитна банка предлага иновативен онлайн депозит за индивидуални клиенти с надбавка от 0.20% върху стандартния лихвен процент. Промоционалният продукт е сигурен и удобен и не изисква посещение на банков офис. Той е достъпен само на няколко клика разстояние през Виртуалната банка BACB Plus от компютър, предаде БГНЕС. Посещавайки www.bacbplus.bg/deposit, клиентите могат да открият и управляват дистанционно повече от един депозит. Те имат възможност да избират между 3, 6 и 12-месечен период, в зависимост от посочената валута. При всеки един от заявените продукти потребителите получават надбавка от 0.20%. Продуктът се предлага за нови индивидуални клиенти, които нямат активна разплащателна, депозитна или друга сметка в БАКБ. За да открият своя виртуален депозит, те трябва единствено да попълнят онлайн в няколко кратки стъпки форма за заявка и регистрация и да предоставят изискуемите данни. При получаване на необходимите документи, служител на БАКБ има грижата веднага да се свърже с тях, за да потвърди параметрите на заявката. След обработката й в БАКБ, клиентът получава на регистрирания електронен адрес за кореспонденция информация за IBAN на открития на негово име онлайн депозит в БАКБ. В рамките на 15 календарни дни след това той следва да захрани депозита си чрез превод от негова собствена сметка при друга банка в България (която e посочил в заявката за откриване). При направена регистрация за онлайн платформата на Виртуална банка клиентите имат възможност да направят следващи заявки за онлайн депозит през нея. Откривайки своя онлайн депозит, потребителите могат да се възползват от сигурност, бързина, комфорт и атрактивни лихвени нива, но и от предимствата на първата виртуална банка в България. BACB Plus е платформа с изцяло дигитализирани банкови услуги с максимална защита. Тя е с лесна навигация, удобна и интуитивна. Различните канали позволяват на потребителите да банкират без ограничения на устройството или средството за подписване на транзакции, което ползват. 

Опозицията и правителството във Венецуела готвят съвещание

Правителството на Венецуела и опозицията подновиха опитите за диалог и се опитват да организират съвещание на 30 октомври, съобщи пратеникът на папа Франциск Емил Пол Чериг, съобщава БГНЕС. „Днес със среща между представители на правителството и опозицията започна национален диалог, чиято цел е да се постигнат условия за организиране на пленарно съвещание на 30 октомври на остров Маргарита“, каза на пресконференция пратеникът на папата, който е апостолически нунций в Аржентина.

Великобритания ще тренира опозиционни бойци в Сирия, които да се бият срещу ИД

Обединеното кралство възобновява тренирането на бойци от сирийската умерена опозиция и ще изпрати 20 души от Министерството на отбраната в Близкия Изток, за да им помогнат да се подготвят срещу евентуална атака от терористичната групировка „Ислямска държава“, предава вестник The Guardian, цитиран от Фокус. Британският министър на отбраната Майкъл Фалън предстои днес официално да съобщи подновяването на помощта спрямо бойците на умерената опозиция в Сирия. Ходът на британското министерство вероятно ще разочарова сирийските бойци, които са поискали от Великобритания много по-съществена помощ, включително по-тежки оръжия и въздушна подкрепа.

Ген. Радев пред студенти: Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте

„Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте. България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем“. Това каза, кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на кръгла маса със студенти от "Студентския клуб на политолога" към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Папа Франциск ще посредничи между Мадуро и опозицията във Венецуела

Намесата на папа Франциск ще събере на масата за преговори венецуелското правителство и опозиция, съобщава Би Би Си. Новината дойде след необявена предварително среща между главата на Католическата църква и президента Николас Мадуро, в същото време посланикът на Ватикана в Аржентина Емил Черих е говорил с представителите и на двете страни и обяви, че вече е започнал "национален диалог". Формалните преговори ще стартират в неделя на остров Маргарита. Първият папа от...