26.10.2016

Въоръжени мъже взеха заложници в Макдоналдс в САЩ (ВИДЕО)

Неидентифицирани лица са взели заложници в заведение за бързо хранене на веригата Макдонадлс в град Лейкдейл в щата Флорида. Това съобщи Би Би Си.

Още

Глухоням получава рекордно обезщетение от веригата "Макдоналдс"

Компанията „Макдоналдс” (McDonald’s) ще плати 56,5 хиляди долара глоба заради отказ на мениджъра на един от ресторантите в САЩ да проведе събеседване с глухоням, търсещ работа. Мъжът имал опит в друг ресторант на веригата.

"Макдоналдс" плаща солена глоба заради отказана работа на глухоням

Компанията „Макдоналдс” (McDonald’s) ще плати 56,5 хиляди долара глоба заради отказ на мениджъра на един от ресторантите в САЩ да проведе събеседване с глухоням, търсещ работа, пише БГНЕС. Комисията по равноправие на работниците и служителите съобщава, че младият човек е подал през 2012 година молба за постъпване на работа онлайн в ресторант на „Макдоналдс” в Белтън, щата Мисури. Търсещият работа вече имал опит като готвач и чистач в ресторант на същата верига в друг щат. В иска, подаден от комисията, се казва, че управителката на ресторанта отменила събеседването, след като научила, че кандидатът се нуждае от сурдопреводач. При това сестрата на глухонемия била готова да влезе в тази роля. 

“Макдоналдс” скри талисмана си заради зловещите клоуни (обзор)

Изчадията плашат хора по цял свят, след училищата се заканиха и на болниците Веригата заведения за бързо хранене “Макдоналдс” съобщи, че ще ограничи появите на публични места на своя клоун Роналд заради феноменa “зловещ клоун”, предаде Би Би Си. Зловещите клоуни първо се появиха в САЩ през август и бързо се разпространиха в Канада, Великобритания,

С помощ от Люксембург „Макдоналдс“ скрила 230 млн. евро данъци само за една година

Люксембург е позволил веригата за бързо хранене „Макдоналдс“ да не плаща корпоративен данък върху печалбата на всички свои европейски франчайзи, които през 2013 г. са били в размер на над 230 млн. евро. Това посочва Европейската комисия в документи за разследването на случая, цитирани от в. „Файненшъл таймс“. Въпреки че не плаща данъци компанията получава възнаграждения за ноу-хау и брандиране от ресторантите на веригата в Европа и Русия. „Макдоналдс“ е получила от Люксембург две данъчни решения от 2009 г. Според първото Люксембург освобождава от данъците компанията при условие, че „приходите са декларирани и са обект на данъци... в САЩ“. Въпреки това „Макдоналдс“ е поискал преразглеждане на решението. „Няма... изискване, че другата страна по договора (САЩ) ефективно облага с данъци този приход“, посочва съветник на веригата за хранене. Тази писмена молба е била приета от Люксембург. Европейската комисия разследва отношенията „Макдоналдс“ - Люксембург за евентуална злоупотреба с данъчни договори и незаконна държавна помощ. При началото на европейското разследване през декември миналата година комисарят по конкуренцията на ЕС Маргрет Вестагер посочи, че „целта на договорите за двойно данъчно облагане между страните е да се избегне двойното облагане – не да се узакони двойното нетаксуване“. Брюксел има властта да принуди Люксембург да възстанови неплатените данъци. От своя страна градът държава, както и „Макдоналдс“, отхвърлят обвиненията. Американски мултинационални компании все повече използват Люксембург като нискоданъчен вход към Европа. Приходите на американски компании в Люксембург са нараснали от 18% от БВП през 2004 г. до 127% през 2010 г. Въпреки че ЕК разглежда редица данъчни споразумения в Европа, включително и такива на компаниите „Епъл“, „Амазон“ и „Старбъкс“, обвиненията по делото с „Макдоналдс“ са първият опит да се потърси отговорност на държава.