22.10.2016

Решават за мярката на Близнакови в съда

Пловдивският окръжен съд гледа днес мярката за неотклонение на Георги и Ивона Близнакови, които стоят зад най-новата пирамида у нас - Дупнишката популярна каса, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Още

Близнакови с най-тежката мярка за неотклонение

Мотивът на съда е, че има опасност Георги и съпругата му Ивона да извършат ново престъпление или да се укрият

Къде са 4.3 млн.? Сметките на Близнакови - празни, имоти няма

Разследват шефовете на "Дупнишката популярна каса" за пране на пари

Прокуратурата иска "задържане под стража" за Георги и Ивона Близнакови

Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе на 8 октомври в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Георги Близнаков и Ивона Близнакова, съответно председател и касиер на Кредитно-спестовна кооперация “Дупнишка популярна каса”, привлечени като обвиняеми за лихварство, а Близнаков и за укриване на данъци.

Бащата на строителен бос, завлечен от семейство Близнакови с 54 000 лв., вижте кой изгоря още от новата финансова пирамида в Дупница

Разгневени вложители в "Дупнишката популярна каса" се събраха пред офиса на финансовата институция вчера до градинката „Левски“ в Дупница и правеха безуспешни опити да се свържат с управителя й Георги Близнаков, а телефонът му остана изключен. От около 500 вложители едва 10-ина дойдоха на спонтанно организирания протест, повечето от тях възрастни хора.

Измамниците от Дупнишката популярна каса остават в ареста

Георги и Ивона Близнакови - управител и касиер на "Дупнишка популярна каса", остават за постоянно в ареста. Това решиха магистратите от Пловдивския апелативен съд, пред които двамата обжалваха решението на окръжните съдии. По време на гледането мярката за неотклонение беше преценено, че обвиняемите могат да извършат и други престъпления и да въздействат върху разследването, което е в своя начален етап. Десетки хора „изгоряха” с над 3 млн. лева от финансова пирамида Д...