25.10.2016

Още

Питърбро Юнайтед - Бъри 3:1 /репортаж/

Питърбро се наложи с 3:1 над Бъри в мача от 12-я кръг на Лига 1....

Корбин преизбран за шеф на лейбъристите

Джереми Корбин бе преизбран за лидер на Лейбъристката партия във Великобритания въпреки недоверието на партийните членове в неговата политика, съобщи Би Би Си. Корбин спечели с 62%, като подобри резултата си от миналата година (59 %). Опонентът му Оуен Смит беше подкрепен само от 38% от участниците във вота.

Джереми Корбин опроверга критиците и остана начело на лейбъристите

Джереми Корбин бе преизбран за лидер на британската Лейбъристка партия. Той изтъкна, че ако партията се обедини лейбъристите могат да спечелят следващите общи избори. Джереми Корбин спечели убедително срещу другия кандидат  - Оуен Смит, като за него гласуваха близо 62 процента от членовете на партията, регистрираните привърженици и профсъюзните дейци.  Корбин обеща да сплоти редиците на партията, като посочи, че различията се по-малко от нещата, които обединяват лейбъристите. Той заяви, че Лейбъристката партия може да спечели следващите общи избори и да се превърне в "двигател на прогреса в страната". До гласуването за лидерския пост се стигна след като повече от 170 лейбъристки депутати гласуваха вот на недоверие на техния лидер. Както посочиха политическите наблюдатели на Острова, победата на Корбин опровергава твърденията на неговите критици, че той не е достатъчно популярен сред лейбъристите. Има дори спекулации, че някои от най-важните лейбъристки депутати,  част от които бяха сред онези, подали оставка от кабинета в сянка на Корбин през юни след референдума за ЕС, смятат да се завърнат, за да помогнат за преодоляване на различията в партията за бъдещата й политика.

Джереми Корбин беше преизбран за лидер на лейбъристите

Джереми Корбин беше преизбран за лидер на Лейбъристката партия във Великобритания. Той спечели над 313 хиляди гласа или 61, 8%. Конкурентът му Оуен Смит получи 38,2 на сто подкрепа. Сегашният резултат на Корбин е по-добър от този, с който той беше избран на поста първоначално преди около година. Ще направя всичко възможно, за да се отплатя за доверието и подкрепата, да сплотя партията, да я превърна в двигател на прогреса в нашата страна заради хората, които  разчитат на лейбъристите да защитят интерса им и да получат възможност, за да предизвикат истинска промяна. Нека от днес да започнем начисто и да се захванем за работата, която трябва да свършим заедно като партия, заяви лидерът на лейбъристите след като резултатите станаха известни.

Джеръми Корбин беше преизбран за лидер на британските лейбъристи

Джеръми Корбин беше преизбран с голямо мнозинство за лидер на основната опозиционна лейбъристка партия във Великобритания, предаде Франс прес.  Досегашният 67-годишен водач на лейбъристите беше избран отново на Лейбъристката партия на конгреса й в Ливърпул. Според резултатите, Корбин победи съперника си Оуън Смит, 46-годишен депутат от Уелс, с 61.8 на сто от получените гласове. За сравнение, резултатът, с който бе избран първия път за лидер на партията, бе 59.5 на сто от вота. След като резултатите от вота бяха обявени, Корбин заяви, че в партията има много повече неща, които свързват хората от тези, които ги разделят и призова съпартийците си да се залавят заедно за работа.

Корбин беше преизбран за лидер на британските лейбъристи

Джереми Корбин беше преизбран за лидер на британските лейбъристи с голяма преднина, съобщиха световните агенции.  Досегашният водач на лейбъристите беше избран отново на Лейбъристката партия на конгреса й в Ливърпул.67-годишният Корбин победи единствения си съперник Оуън Смит, 46-годишен депутат от Уелс, като събра 61,8% от гласовете.