27.10.2016

Бракониери нападнаха горски инспектори край Карлово заради незаконна сеч

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив са били нападнати при опит да предотвратят незаконна сеч, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Инцидентът е станал по време на проверка в района на Държавно горско стопанство - Карлово, предаде БНТ. До физическата саморазправа се стигнало след като екип на горски инспектори установили сеч на 23 немаркирани дървета. Нарушителите се опитали да осуетят проверката, като оказали съпротива. Стигнало се до сблъсък, при който на един от горските инспектори са разкъсани дрехите и са нанесени наранявания. Своевременно са уведомени органите на МВР, които пристигат на място. Задържани са двама души. Горските инспектори са съставили три акта за нарушения по Закона за горите. Работата по случая продължава. От началото на годината от горските инспектори на РДГ Пловдив са съставени 207 акта, основно по Закона за горите. Инспектирани са 730 сечища и обекти за добив на дървесина, 782 склада за преработка и продажба на дървесина. Извършени са проверки на 2 300 транспортни средства, които са превозвали дървесина и недървесни горски продукти. Наложените глоби до момента са в размер на 20 400 лева, като имуществените санкции и обезщетенията възлизат на 5 600 лева.

Още

Ето какво остана от колата ковчег край Карлово (СНИМКИ/ВИДЕО)

В интернет се появи видео от зверската касапница край Карлово, при загина 51-годишна жена, а друга се озова в болница. Тежкият инцидент на пътя Карлово-Баня бе предизвикан от 27-годишен мъж без книжка, син на починалата.

Тежка катастрофа на пътя Карлово-Баня взе жертва

  При тежка катастрофа днес на пътя Карлово - Баня загина 51-годишна жена, предаде БГНЕС. Колата, в която е пътувала жената - "Мерцедес", се е движела с над 100 км в час по мокрия път и се е преобърнала в канавката. Управлявана е от сина на Юлияна П. - 27 годишен, неправоспособен водач. В колата е пътувала още една жена – 58-годишна, която е пострадала и е в болница. Тестът за алкохол на водача е отрицателен. Причините за тежкото произшествие се изясняват. 

Жена загина при катастрофа между Карлово и Баня, водачът няма шофьорска книжка

51-годишна жена загина при инцидент на пътя между Карлово и Баня. Жената е пътувала в автомобил, управляван от 27-годишния ѝ син. Шофьорът е загубил контрол заради хлъзгавия път и автомобилът е паднал в канавка. В колата е пътувала още една жена. Тя е настанена в болница без опасност за живота. Водачът няма шофьорска книжка. Тестът му за алкохол е отрицателен. Причините за инцидента се изясняват.

Първо в БЛИЦ! Син уби майка си при зловеща катастрофа край Карлово

Жена на 51 години е издъхнала на път за болницата след тежка катастрофа на пътя Баня-Карлово. Шофьорът е млад мъж, който е управлявал Мерцедес. Предполага се, че е карал бързо. От полицията потвърдиха пред БЛИЦ трагичната новина и казаха, че поради загуба на контрол колата е излязла извън пътя и е паднала в канавка. 

Протестиращи блокираха пътя Пловдив-Карлово

С плакати и маски на лицата, жителите на пловдивското село Труд блокираха пътя Пловдив-Карлово. Протестът е заради замърсяването на въздуха от Централата за преработка на биомаса.  Пътят е вече проходим. Протестиращите, които настояват централата да бъде закрита или преместена, заради миризмата и шума, останаха на трасето около 15 минути. Шествието продължи по улиците на селото. Кметът на селото Красимир Минков и на община Марица Димитър Иванов бяха сред протестиращите. Не вярваме, че еко-инспекцията може да реши проблемите ни, някои от нас вече имат и здравословни такива, казаха хората. Последните няколко месеца в селото беше ад. Ситуацията е смрад и то не само смрад, защото започнах да имам много здравословни проблеми. Много мои съграждани имат също проблеми, астматични, белодробни и колкото и да им се иска на господата, собственици на централата, да обясняват, че те може да не са причинителя, тук не сме Русе, да имаме 25 завода, тук са само те и няма кой друг да ги прави тези замърсявания. Ние знаем какво ни мирише и какво ни притеснява, но не можем да го докажем. Къде трябва да отидем ние, за да може господата да правят бизнес тук.Ако не бъдат чути, ще продължат с протестите, категорично заявиха жителите на село Труд, които вече внесоха и подписка в Областната управа, адресирана до всички институции.

Над 1000 души блокираха пътя Пловдив-Карлово

Жителите на Труд недоволстват срещу обгазяването на населеното място