24.10.2016

По-гадно отколкото си мислите: Ето какво се случва, ако не се къпете два дни

Пропускане на душа е нещо, което правим само в екстремни ситуации. Въпреки това си мислим, че малко мръсотия няма да ни причини големи щети - о колко грешим. И въпреки че няма да ни се случи нищо, което да застраши живота ни, непостоянното къпане може да ни струва скъпо, пише zajenata.bg.

Още

Арнаудова: С падането на имунитета на Добрев може да има още обвинени по случая "Белене"

С искането на имунитета на Делян Добрев кръгът на лицата, които ще бъдат обвинени по случая с АЕЦ "Белене", не се затваря, заяви Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, цитирана от БТА и Дарик радио.   Арнаудова не уточни дали следващите обвинени ще са с ранг на министър, но поясни, че става дума за длъжностни лица.  По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че имат доказателства, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е извършил престъпление - умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК  в размер на 4 561 697, 27 евро.  Причината – въпреки решенията на Министерския съвет и Народното събрание за прекратяване изграждането на АЕЦ „Белене”, не е прекратен договорът между НЕК и „Парсънс” – фирмата, избрана за консултант на проекта. Плащанията към фирмата продължили и тя е получила общо 4 561 697, 27 евро. Това е било известно на министър Делян Добрев, който тогава е бил енергиен министър. Има множество свидетели и документи, които доказват, че тази сума е платена, посочи Арнаудова и уточни, че с тези доказателства разследващите са разполагали, още преди да бъдат повдигнати обвиненията на Петър Димитров и на още двама души. Изготвена е и икономическа експертиза. Държавната политика в областта на енергетика се контролира от министъра. Той е бил "информиран, че продължават плащания по вече прекратен договор. Националната електрическа компания  е информирала Добрев и дори му е предлагала варианти за прекратяване на въпросния договор", посочи Арнаудова.

Турският министър на правосдието Боздаг на визита в САЩ за екстрадицията на Гюлен

Министърът на правосъдието на Турция Бекир Боздаг ще пътува за Съединените американски щати, за да преговаря за екстрадицията на Фетхулах Гюлен, сочен от властите в Анкара като организатор на юлския опит за държавен преврат в страната, съобщава вестник Hurriyet, цитиран от Фокус. В рамките на визитата си, насрочена за 25 октомври, Боздаг ще бъде придружаван от депутати от опозиционните „Републиканска народна партия“ и „Партия на националното действие“. В САЩ делегацията ще обсъди възможностите за временно задържане на духовника. 

Колко милиона ще ни струва зимното почистването на магистралите?

65 млн. лв. ще струва зимното почистване на републиканската пътна мрежа. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), пише Нова телевизия. Фирмите, които извършват почистването, трябва да са в пълна готовност от 1 ноември, защото прогнозите за застудяване са още за началото на следващия месец. Очаква се отново най-голямо предизвикателство да е магистрала „Хемус”, където има и ремонти. При силни снеговалежи може „Хемус” да бъде затворена, предупредиха от АПИ.

Руски ракетоносци плават към Северно море

Два малки кораба на руския военноморски флот са започнали да се изтеглят от Черно море, отправяйки се към Балтийско море. Това съобщи в Twitter холандският военноморски командир генерал-лейтенант Роб Веркерк. Двата руски кораба, оборудвани с ракетни системи Калибр, "Серпухов" и "Зелен дол" са приключили своята черноморска мисия и ще се включат към руския флот в Балтийско море, съобщава rg.ru. Съобщава се, че двата малки ракетни кораба са отплавали от Севастопол 4-ти октомври 2016 г. и на 5-ти октомври са преминали през Босфора, отправяйки се на юг към Средиземно море. Там са се срещнали с морския влекач "Виктор Копецки" от военноморската база в Ленинград, след което трите единици са акостирали в испанското пристанище Сеута на 16-19 октомври. След престоя си са премили Гибралтарския проток в Атлантическия океан и са се отправили в северна посока. ...

Ремонти ще спъват движението по "Хемус" и през зимата

Tунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще се реконструират до пролетта. Удължаването на ремонта на ключови съоръжения и евентуален сняг ще превърнат магистрала "Хемус" в най-неврологичната за пътуване точка тази зима. Това стана ясно по време на пресконференция на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. До 1 ноември всички снегопочистващи фирми трябва да преведат техниката си в зимна готовност, като за...

Ето кой ще направи Левски шампион

Имаме нужда от подкрепата на феновете, трябва да бъдем обединени, каза Станислав Ангелов