21.10.2016

Капитанът на Левски пое към Испания

Алекс Симеонов подписал със Сан Себастиан Гипускоа Баскет

Още

Алекс Симеонов напуска Левски в посока Испания

Алекс Симеонов ще играе в Испания от следващия сезон . 23-годишният национал и един от основните играчи на Левски ще носи екипа на втородивизионния Гипускоа. Това е вторият българин, който ще играе във втора дивизия в Испания, след като и Мартин Дурчев премина в местния Арабери. Това ще бъде първи сезо...

Математиката събира ученици от пет държави в Ловеч

Ловешкото ОУ „Васил Левски" очаква гости от партньорски училища в Полша, Италия, Турция и Испания от 17 до 21 октомври, съобщиха от там. Заедно с тях училището работи по тригодишен проект „Математиката около нас" по програма „Еразъм +". Чрез различни дейности те откриват приложението на математиката в бита и живота на съвременния човек. Първият етап на проекта бе свързан с приложението на математиката в кухнята. С партньорското гостуване в Ловеч стартира вторият етап от проекта, който е на тема „Математиката в превозните средства". Представител...

Наско Сираков: Побелях от контузия в Испания (Видео)

Брадата ми побеля от контузия в Испания. 13 месеца бях извън играта. Даваха ми морфин на всеки 4 часа, започна да ми пада и косата, на снопове. Спрях морфина, защото се уплаших. Това сподели пред Нова тв Наско Сираков. Футболистът рядко дава интервюта и трудно споделя лични неща. Той със сигурност е една от най-големите легенди на „Левски”.

Гергана Топалова на полуфинал в Кайро след убедителна победа

  Българската тенисистка Гергана Топалова (ТК "Малееви") се наложи над украинката Паулина Бакайте с 6-1, 6-2 в четвъртфинална среща на тенис турнира на ITF за юноши и девойки в Кайро, Египет (категория 2). В следващия кръг в спор за място на финала българката ще играе с топ поставената Махак Джаин (Индия), предаде БГНЕС. Адриан Андреев (ТК "Левски") започна участието на турнира в Прага, Чехия (категория 2), директно от втори кръг, където записа чиста победа над квалификанта Алберт Спрълак Пук от Чехия – 6-4, 6-1. В спор за място на четвъртфиналите седмият в схемата българин ще играе с швейцареца Хенри фон дер Шуленбург. На двойки Андреев в тандем с румънеца Филип Кристиан Джиану отстъпиха на чехите Доминик Крипски и Далибор Свърчина с 2-6, 3-6. В състезанията от календара на Тенис Европа Даниела Димитрова (ТК "Виа Тенис Стар") победи Хордан Ортега Мендес (Испания) с 6-2, 6-1 и се класира на четвъртфинал в престижната надпревара до 16 г. в Барселона (Испания), която е от първа категория. В спор за Топ 4 на турнира българката ще играе с първата поставена Река Задори (Унгария). На двойки Димитрова в тандем с Рафаела Лебланк (Канада) отстъпиха първите в схемата рускините Дария Фрайман и Оксана Селекметиева с 4-6, 1-6. Участието си в турнира приключи Антъни Генов (ТК "15-40"). На сингъл той отстъпи на Алберто Колас Санчес от Испания с 3-6, 2-6, а на двойки с партньора си Александър Лебланк (Канада) допуснаха поражение от вторите поставени Даниел Кин (Унгария) и Матеуш Скутела (Полша) с 1-6, 4-6.

Започна международната инициатива "DRIVE" за промотиране на спорта

  Започна международен обучителен курс “DRIVE - Develop Rewarding, Inspiring Values for Everyone who participates”, който ще открие значението на спорта като инструмент за обучение и превенция, насърчаване на социалното приобщаване, разбиране на различните култури, правата на човека и на конкурентоспособността на местните общества, предаде БГНЕС. Младежки работници, спортни треньори, социални работници и младежки лидери, които имат опит в спортна дейност или които използват спорта като образователен инструмент и метод за превенция от 8 държави ще обменят опит, знания и практики по посочената тема. Обучението се провежда в София, България в периода 20 - 28 август и ще бъде 7 пълни работни дни. Предвидени са посещение на Национална спортна академия "Васил Левски", по време на което международната група ще се запознае с добрите практики, които Академията прилага в сферата на създаване на ценности чрез спорт. По време на обучението ще бъдат проведени и лекции от Министерство на младежта и спорта и млади предприемачи от България. Страните, участващи в проекта са България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Италия, Литва, Полша, Испания, 4 участници от всяка държава - общо 34 участници. Чрез този проект, организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" имат за цел да се даде възможност на младежки работници и спортни треньори за усвояване на иновативни методи за борба с проблемите на агресията и дивиантните поведения сред подрастващите и младежите на местно ниво. Ще бъде представена и методологията "Обучение чрез спорт", като практическите сесии по време на обучителния курс ще дадат възможност на участниците да я използват в ежедневната си работа след приключване на проектните дейности. Проект “DRIVE - Develop Rewarding, Inspiring Values for Everyone who participates” е финансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, ключова дейност 1 - „Мобилност на младежки работници”.