28.10.2016

Германска министърка предизвика смут в Иран, взеха я за мъж

Барбара Хендрикс се ръкувала с иранската вицепрезидентка

Още

Изолацията на санираните блокове в Дупница е според изискванията

„До края на ноември 1/3 от блоковете, които се санират в момента ще бъдат завършени. Не по късно от Коледа блоковете в първата партида от 17 обекта ще бъдат приключени", каза пред Дарик зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев. Той допълни, че строителите са отворени към хората и са склонни да решават по- дребни проблеми, които не са включени в договорите. Дупничани поставиха въпроса дали се спазват изискванията за дебелина на изолацията, тъй като имат съмнения, че се спестява от материали. „Изискването е за 5 см. дебелина на изолацията...

Няколко полезни съвета за оптимизиране на месечните разходи за ток

Средно 6% повече ток изразходва хладилникът при увеличение на стайната температурата с 1 градус, а 1 см лед по стените на хладилника увеличава разхода му на ток със 75%. С наближаването на зимата всяко домакинство се стреми да оптимизира разходите си за електроенергия. Домашните електроуреди, независимо дали са за отопление, охлаждане или с друго предназначение, консумират ток по-ефективно, когато се използват правилно и разумно. Хладилниците например работят по 24 часа в денонощието. Уп...

​Голяма част от София ще е блокирана от полунощ до неделя сутринта

Голяма част от София ще бъде блокирана от полунощ до неделя сутринта. Движението по бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Яворов" ще бъде затворено заради митинг-концерт на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд.

Битка между Изтока и Запада: Стара лада попиля ауди в импровизиран двубой (ВИДЕО)

Всеобщото мнение за руските автомобили е пословично. Всеки би предпочел германски Мерцедес пред една руска Лада например. Като добавим и развитието на западно-европейските автомобилни концерни през годините, едва ли бихме могли да правим каквото и да е сравнение между съветски и немски коли.

Без подкрепата на Иран тероризмът щял да надделее в Ирак

Високопоставен ирански дипломат смята, че тероризмът би надделял в Ирак и Сирия, ако не е била подкрепата на Иран, предава иранската агенция AhlulBayt News Agency.