24.10.2016

Външно: Много полети от и за Гърция ще бъдат отменени заради стачка

Министерство на външните работи информира, че съгласно съобщения в гръцките медии, в Гърция ще бъдат отменени всички полети от и до летища в страната в неделя, 9 октомври, понеделник - 10 октомври, сряда - 12 октомври и четвъртък - 13 октомври. Причината - 24-часови щафетни стачки на ръководителите на въздушни полети.

Още

Външно: Много полети от и за Гърция ще бъдат отменени

Министерство на външните работи информира, че съгласно съобщения в гръцките медии, в Гърция ще бъдат отменени всички полети от и до летища в страната в неделя, 9 октомври, понеделник - 10 октомври, сряда - 12 октомври и четвъртък - 13 октомври. Причината - 24-часови щафетни стачки на ръководителите на въздушни полети.

Внимавайте в Гърция! Продават много опасни "легални наркотици" по магазините!

"Легални наркотици“, известни по целия свят, се появиха за продажба в магазини в Солун. Новите дроги, популярни сред младежите, са синтетични заместители на канабиса, продавани като освежители за въздух в атрактивни, цветни опаковки, съобщава в. Български новини.

Наводнението в Гърция от първо лице: Беше като война, много страшно

При бедствието няма пострадали българи, но домовете на някои наши сънародници там са наводнени

Външно: Много внимавайте, ако ще ходите в Гърция

През последните 24 часа част от Западна и Централна Гърция бе обхваната от проливни дъждове и бури като най-тежко бе положението в областите...

Много скоро Гърция може да получи облекчаване на дълга

Гърция може да получи облекчаване на дълга "много скоро", заяви ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм Клаус Реглинг в интервю за гръцкото издание "Ta Nea", цитирано от Ройтерс. Условието е правителството да приложи мерките, договорени в третия стабилизационен пакет. Вече се работи по краткосрочни мерки за облекчаване на дълга, но е рано да се каже кога точно могат да бъдат приложени, заявява Клаус Реглинг пред гръцки вестник. По думите му правителството трябва да постигне договорените цели, а това да доведе до промяна на траншовете или на лихвените проценти. Третият стабилизационен пакет, според който в Гърция се инжектират нови 86 млрд. евро до 2018 година. Също така се работи и по възможността да се върне достъпа на Гърция до дълговите пазари: Ако това не се случи, след 2018 година страната няма да има достъп до никакво финансиране, допълва Реглинг.

И това лято в Гърция са забелязани да си почиват много от холивудските звезди

  Много холивудски звезди и тази година са избрали Гърция за почивка, съобщават гръцки електронни издания, цитирани от БТА.  Рита Уилсън и Том Ханкс са си направили селфи, което е било изпълнено с любов към Егейско море.  Двойката идва всяка година на гръцкия остров Андипарос. Рита Уилсън окачи снимката в профила си с надпис "обожавам този остров".  Леонадро ди Каприо се опита инкогнито да почива на остров Миконос, но местни медии го откриха и публикуваха снимки, на които той е с шапка. Фенове на холивудската звезда дори са заснели видео с него.  Носителят на "Оскар" е бил на егейския остров с половинката си. Заедно с Ди Каприо в Гърция е почивал и неговият приятел Тоби Макгуйър.  Остров Скиатос пък е бил избран от актрисата Кейт Хъдсън, за която се говори, че честf посещава това място от групата Спорадски острови.  В Гърция е била и Джесика Стейн, която се е снимала на Сунио през храма на Посейдон с майка си.  На остров Крит е прекарала тази година ваканцията си и Чарлийз Терон с двете си деца.