29.10.2016

Скоростта на ТИР-а е причината за катастрофата край Мездра

Скоростта на ТИР-а, която не е била съобразена с мокрия път и десния завой, е причината за станалата снощи тежка катастрофа край Мездра – това гласи официалната информация от Областната дирекция на МВР във Враца. Пътно-транспортното произшествие стана около 18.30 ч. на пътя Мездра – Ребърково и затвори за кратко шосето от и за София. Турският водач на тежкотоварния автомобил изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещното платно със задната част на полуремаркето и блъснал движещия се там автомобил “Ауди”. Колата била управлявана от 34-г...

Още

Ново меле с ТИР! Е-79 край Мездра се задръсти

Катастрофа между лек автомобил и тир причини километрично задръстване на международния път Е-79 край Мездра, съобщава bTV. Пострадал е водачът на колата.

ТИР се превъртя на пътя Мездра-Ботевград

Препречил е двете платна, няма пострадали

Пак инцидент на пътя! ТИР се завъртя и блокира пътя Мездра–Ботевград

ТИР се е завъртял и е препречил и двете платна на пътя Мездра-Ботевград в района на село Новачене. Това съобщи ОДМВР-София, цитирана от "Фокус".

Тир се е завъртял на пътя Мездра-Ботевград

Той е препречил и двете платна за движение

200 хил лева инвестираха от ЧЕЗ в електропреносната мрежа в села от община Мездра

200 хил лева инвестираха от дружество ЧЕЗ в подобряване на електропреносната мрежа в осем мездренски села по Искърското дефиле, където има чести прекъсвания на тока. Очаква се ремонтите да приключат до края на октомври.  От години жителите на осем планински села от община Мездра, разположени по Искърското дефиле, имат чести проблеми с електрозахранването.При всяко природно явление, дъжд, вятър, снеговалеж, все няма да имаме ток. Далекопроводът е планински и винаги прекъсват тока, защо така? Ремонтира се възловата станция Елисейна, реконструира се един от старите електропроводи, който ще осигури алтернативно захранване в случай на авария. Също така се изгражда ново трасе с дължина 800 метра, от което се очаква да намали влиянието на метеорологичните условия. Планирано е ремонтите да завършат в края на октомври. 

Мъж от Мездра пребори рак на гърлото в Черепишкият манастир

Мъж от Мездра се избави от страшната диагноза рак на гърлото в Черепишкия манастир. С обръщане към Бог и горещи молитви, подкрепени от силна и искрена вяра, 45-годишният мездренчанин се излекувал от коварната болест. Историята на мъжа споделиха духовници и миряни в светата обител, станали свидетели на истинското чудо.