24.10.2016

Кошмар в столицата! Затварят близо половината град

Още от днес заради провеждащия се утре маратон на София в столицата ще бъдат въведени ограничения на движението, предаде БНР. От 12 часа днес до приключването на маратона утре се забранява престоя и паркирането на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”, както и на моста пред Националния стадион „Васил Левски”. Два часа по -късно ограниченията ще важат и за ул. „Ген. Гурко” между булевардите  „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Още

Ремонтират "Хемус" и през зимата, затварят я при снегопочистване

Ремонтите по магистрала "Хемус" продължават и през зимата. Строителните дейности в тунелите Витиня и Ечемишка ще приключат чак през пролетта на следващата година, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Дотогава в тези два участъка движението ще се осъществява в лентата в посока София, а малко преди и след двата тунела шофьорите ще трябва да се престрояват в лявото платно на магистралата. До 1 ноември всички фирми, ангажирани със зимното поддържане на пътищата, трябва да са привели техниката в готовност и ...

Два мача затварят 11 кръг в Първа лига

Славия приема Пирин, докато Верея ще премери сили с Нефтохимик

Затварят временно Дунав мост за профилактика

Ограничението важи за по пет часа – от 7:25 до 12:20, всеки ден до 23 октомври включително

Внимание! От днес затварят Дунав мост за три дни по 5 часа

От 21 до 23 октомври между 7.25 и 1220 часа. ще се извършва техническо изпитване на Дунав мост Русе - Гюргево на румънска територия, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Затварят временно Дунав мост при Русе

Окончателното решение за затварянето на Дунав мост при Русе и Гюргево вече е факт. Трафикът по съоръжението ще бъде спрян изцяло за три дни в период от пет часа преди обед, пише БГНЕС. В писмо от Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища, изпратено допълнително до АПИ, е посочено, че техническото изпитване на Дунав мост ще се проведе от 21 до 23 октомври – петък, събота и неделя. Мостът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства за период от пет часа във всеки от тези три дни. Става въпрос за часовете от 7:25 часа до 12:20 часа, когато ще се извършват тестове за натоварването на пътната част на моста. Това се налага във връзка с приключването на основния ремонт на румънската част на съоръжението. Решението не съвпада с очакванията от българските власти трафикът да бъде спрян в нощните часове, когато се движат по-малко превозни средства. Най-вероятно ще се стигне до образуването на опашки от автомобили, а най-притеснени са хората, които ще гонят полети от Букурещ в тези три дни. Те ще трябва или да тръгнат половин ден по-рано от предвиденото, или да търсят алтернатива през Свищов и Силистра.