26.10.2016

Ураганът Матю се успокоява

Силата на ураганът Матю започва да намалява. Матю вече е понижен в буря от втора категория, съобщи Националният център за ураганите на САЩ, цитиран от CNN. Скоростта на ветровете на Матю е спаднала до 175 км/час. Стихията вече се движи със скорост от 19 км/ч и все още е над югоизточните райони на САЩ. Матю нанесе сериозни поражения върху Флорида. В Слънчевия щат ураганът погуби четири души. До момента те са единствените загинали на територията на САЩ. Във Флорида без електричество са останали повече от 1 милион души. Анулирани са около 5000 полета. По други точки от света нямаха късмета да се разминат с човешки жертви. По последни данни ураганът е погубил около 800 души в Хаити....

Още

Ураганът Матю взе поне 10 жертви в САЩ

Стихията носи много проливни дъждове и бурни ветрове

Ураганът Матю продължава да вилнее

Ураганът Матю е отнел живота на най-малко 10 души в щатите Флорида, Северна Каролина и Джорджия, съобщиха американски медии. Стихията продължава да предизвиква проливни дъждове и бурни ветрове. След като вчера премина покрай бреговете на градовете Савана и Чарлстън, сега се очаква Матю да се насочи навътре в океана. Предполага се, че след като загуби от силата си, ще направи завой и ще се върне към Бахамите и Флорида, но този път прекалено отслабнал, за да причини повече щети. Анализатори, цитирани от Асошиейтед прес, изчислиха, че ураганът е причинил щети за между 4 и 6 милиарда долара при преминаването си през Съединените щати.

Хаити оспорва, че ураганът Матю е убил 900 души

Правителството в Хаити отричат по-ранните информации, че ураганът Матю е причинил смъртта на близо 900 души в страната, предаде Fox News.

Ураганът Матю взе 13 жертви в САЩ

Стихията остави без електричество почти два милиона домакинства

Ураганът Матю взе 13 жертви в САЩ (ВИДЕО)

Стихията остави без електричество почти два милиона домакинства