22.10.2016

Доброволци от държавни институции ще чистят Офицерския плаж

Доброволци от Басейнова дирекция за Черноморски район и Областна администрация - Варна ще почистят Офицерския плаж във Варна. С тази акция те ще се присъединят към Световната инициатива за почистване на бреговете от отпадъци. Желаещите да се включат в екоакцията трябва могат да го направят от 11.00 часа на Офицерски плаж-запад (плажът след Първа буна в посока "Почивка" и преди Топлата вода). Осигурени са чували, ръкавици, шапки и тениски. Съгласно определение на програмата за околна среда на ООН, отпадъците в морската среда са предмети и матер...

Още

Забравете за Офицерския плаж във Варна

Офицерският плаж в града остава със забрана за къпане заради неблагоприятни резултати. Това сочи седмичната сигнална информация на РЗИ - Варна за периода 24 – 30 юни, 2016 година. Вследствие на проверките, осъществени от здравната инспекция, в 22 зони за къпане водите отговарят на изискванията на наредбата за управление качеството на водите за къпане. 

Къпането на Офицерския плаж във Варна – опасно

Зараза от ешерихия коли и ентерококи дебне в морето

Забранено е къпането на Офицерския плаж във Варна

В сила е забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна заради превишени норми за ешерихия коли и ентерококи. Това съобщи д-р Дочка Михайлова,директор на Регионалната здравна инспекция. Днес се вземат нови проби от 23-те зони за къпане в града и курортите. След излизане на резултатите на 7-и юлище се реши дали плажът да бъде отворен. Последните резултати от пробите на водатапоказаха над два пъти превишени норми за ешерихия коли и ентерококи.

Офицерският плаж остава затворен

Продължава да е в сила забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна. Причината е замърсяването, открито преди около месец. Пробите бяха взети на 6 юни, като това беше първото изследване на морските води за сезона. При изследване на морската вода инспекторите тогава установиха двойно повишаване на нивото на бактериите ентерококи и ешерихия коли.

​Остава забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна

Последният анализ на морска вода отново показва завишено количество на болестотворни бактерии. Взети са нови проби, резултат се очаква в края на следващата седмица. В останалите 22 зони за къпане в района на Варна морската вода отговаря на нормите.

На Офицерския плаж разрешиха къпането, дойде и концесионер

Забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна бе отменена днес. Втора поред проба показва, че качеството на морската вода там е в нормите.