26.10.2016

Още

Тази история за ролята на съдбата ще ви остави без дъх: Блъснал колата й и избягал, а всъщност й спасил живота

37-годишната британка Таня Кембъл-Смит тръгнала с кола да вземе дъщеря си от училище, когато неизвестен водач на кръстовище я блъснал, а след това избягал от мястото на произшествието, пише zajenata.bg

Утре е Димитровден - тази нощ небето се отваря, за да сбъдне желанията ни

Ако месечината е пълна - пълен ще бъде и кошерът с мед и ще се роят пчелите.Вечерта срещу празника, овчарите хвърляли в кошарата една тояга. Ако на сутринта овцете са лежали на нея, се смятало, че зимата ще е дълга, тежка и студена.

Джобът ви е изтънял преди заплата: Тази евтина вкусотия е пир за небцето!

Предлагаме ви една рецепта за скромна като продукти и цена вкусотия, която обаче е истински пир за небцето. Толкова е вкусна, че дори много скъпи ястия бледнеят, пише zajenata.bg.

Горанов очаква дефицитът да е нулев тази година

В национален мащаб е много възможно постъпленията от агенция "Митници" през тази година да надхвърлят с около 2 млрд. лева тези за 2015 г. Това е добър резултат и ще даде възможност дефицитът в бюджета да бъде сведен до нула, каза в Русе в отговор на журналистически въпрос министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БТА. Изпълнението на бюджета към края на септември е с излишък от 3.4 млрд. лв., но при силно неизпълнение на разходите. В закона за бюджета е заложен дефицит...

Над 3740 мигранти са загинали в Средиземно море тази година

Най-малко 3740 бежанци и мигранти са загинали в Средиземно море досега тази година. Тази бройка почти се доближава до резултатите от 2015-а, когато три пъти повече хора са пътували по море, съобщава Върховният комисариат на ООН за бежанците, предаде БНР. Говорителят на комисариата Уилям Спиндлер изрази тревога относно високата смъртност тази година при преминаването на 327 800 души, в сравнение със загиналите миналата година - 3771, когато повече от милион човека са пътували в Средиземноморието. Спиндлер зави на брифинг в Женева, че "това е най-лошата ситуация, която сме виждали в Средиземноморието. Смъртността се е повишила трикратно".

Най-малко 3740 бежанци и мигранти са загинали в Средиземно море през тази година

Най-малко 3740 бежанци и мигранти са загинали в Средиземно море през тази година. Бройка почти се доближава до резултатите от 2015-а, когато три пъти повече хора са пътували по море в опит да се спасят, съобщава Върховният комисариат на ООН за бежанците. Говорителят на комисариата Уилям Спиндлер изрази тревога относно високата смъртност при преминаването на 327 800 души. През миналата година броят на загиналите 3771 от над 1 милион души. Спиндлер заяви на брифинг в Женева: Това е най-лошата ситуация, която сме виждали в Средиземноморието. Смъртността се е повишила трикратно.