23.10.2016

Още

Холандия обмисля евтаназия за здрави хора

В Холандия може да легализират евтаназията не само на неизлечимо болни хора, но и за онези, които са напълно здрави, но смятат, че жизненият им път е приключил. Проектът на Закона ще бъде разгледан в сътрудничество с лекари и специалисти по етика в края на 2017 г., съобщи Reuters. Х

Албанци търсят убежище в Германия и Холандия

Албанците искат да живеят в Германия и Холандия, съобщава „Болкан инсайт“. От Евростат отчетоха, че през септември месец рекордните 2 250 албанци са поискали убежище в Германия. През януари те са били 1200, за да паднат до 825 молби през март. Броят на албанците, искащи убежище в Германия, се е увеличил до 1390 през юли и 1635 през август. За първите девет месеца на 2016 г. техният брой е 11 895 души. Срещу 44 325 за същия период миналата 2015 г. От данните на Евростат става ясно, че за септември месец 890 граждани на Македония и 525 от Косово също са поискали да живеят в Германия. Германското посолство Тирана съобщи, че само за юни са върнати 820 албанци, на които им е отказан статут. На 24 октомври 2015 г. Германия призна Албания за сигурна страна и това прави невъзможно албанците да останат в Германия. Холандия е втората страна, където албанците търсят убежище. От началото на годината 1360 албанци са поискали убежище. Междувременно холандското правителство започна кампания в балканската страна, за да разясни, че няма да дава убежище по икономически, социални и политически причини. Трета по полярност страна е Великобритания и веднага след нея Исландия. Характерно е, че албанците използват кризата с бежанците, за да останат нелегално в тези две страни....

Първо в БЛИЦ! Ето как протича визитата на Борисов в Холандия (СНИМКИ)

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов показа как протича визитата му в Маастрихт, Холанди. Той е там заради срещата на лидерите от Европейската народна партия.

Конфузна загуба за България от Холандия (СНИМКИ)

Националките до 19 години паднаха само с 0:6

В Китай отстраниха посланика на Холандия заради афера

Започнато е разследване срещу холандския посланик Рон Келър в Китай заради предполагаема негова афера с местна служителка. Холандското външно министерство обяви, че Келър няма да изпълнява задълженията си на посланик, докато тече разследването. Рон Келър заема поста от декември, 2015-та година, предаде БНТ. Външното министерство не коментира сигнала за връзката на Келър, но в официално обръщение съобщават, че разследват жалба. Според информация на вестник "De Telegraaf" връзката на Келър е излязла наяве съвсем наскоро. Жената е китайка и работи в самото посолство. Рон Келър е в Холандия, в момента. Според "De Telegraaf" , той няма да се върне в Пекин. Самият Келър не е коментирал остраняването си. Съветите към чуждестранните допломати в Китай са да нямат връзки с местните, защото така има риск от капан - жените да са агенти на Китайското правителство.

Очакват 10% скок на мераклиите да учат в Холандия

През новата учебна година се очаква с около 10% да се увеличат българите, които желаят да учат в Холандия. Причината е, че тя е по-евтина образователна дестинация от Великобритания. В същото време предоставя възможности за обучение в голям брой специалности на английски език, съобщава „Монитор”.