24.10.2016

Европарламентът разследва боя между депутати от ЮКИП

Председателят на ЕП Мартин Шулц ще реши какво наказание ще им наложи

Още

Найджъл Фарадж се завръща като лидер на ЮКИП

Найджъл Фарадж се завръща като лидер на британската Партия за независимост /ЮКИП/, след като неговата наследничка Даян Джеймс изненадващо се оттегли от поста. Въпреки по-ранното си изявление, че няма да се върне като лидер на ЮКИП, Найджъл Фарадж обяви по-късно, че ще поеме поста, макар и само временно, до избор на наследник на Даян Джеймс. Фарадж заяви пред Би Би Си, че трябва да поеме поста, защото на практика той продължава да е лидер, тъй като процедурата по назначаването на Даян Джеймс не е приключила напълно. Ето защо той временно ще остане на поста, докато протече изборния процес за нов лидер. Даян Джеймс помести изявление тази сутрин във вестник „Таймс“, само 18 дни след избора й, че се оттегля от поста, тъй като няма подкрепата на нейната партия за реализация на набелязаните промени. Нейни близки твърдят, че тя има и семейни причини за оставката, тъй като съпругът й е тежко болен.

​Даян Джеймс е новият лидер на британската еврофобска партия ЮКИП

Даян Джеймс е новият лидер на британската еврофобска партия ЮКИП. Тя обеща да се бори за излизане от ЕС при условията, на които държат гласоподавателите на партията - най-вече по-строг контрол върху имиграцията и по-свободна търговия. ЮКИП спечели войната, сега трябва да спечелим мира - каза в прощална реч на конгреса Найджъл Фараж - досегашият лидер, който се оттегли след победата на референдума.

Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на ЮКИП

Изненадващо - лидерът на евроскептиците - Найджъл Фарадж подаде оставка. Лидерът на Партията на независимостта на Великобритания обяви ,че е изпълнил политическата си амбиция. Фарадж е поредният, който "напуска кораба" след британския рефендум, а страната продължава да се люшка в най-тежката политическа криза в съвременната си история.

И Фараж даде задна, оттегли се от ЮКИП

Постигнах целта си, лаконично коментира той

Европейският парламент започна вътрешно разследване за бой между евродепутати

Европейският парламент (ЕП) започна дисциплинарно разследване за сбиването между членовете му от Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), след което британски евродепутат бе приет в болница с травма на главата, предаде БТА. Председателят на ЕП Мартин Шулц пожела бързо възстановяване на кандидата за лидер на ЮКИП Стивън Улфи. "Съобщените факти са изключително сериозни. Не е нужно да се споменава, че неучтивото и брутално поведение няма място в Европейския парламент",...