28.10.2016

Борисов се отказа да търси обезщетение от депутат от "Атака"

Премиерът Бойко Борисов се е отказал от делото за непозволено увреждане срещу депутата от "Атака" Десислав Чуколов, по което Софийският апелативен съд осъди Чуколов да му плати обезщетение от 50 хил. лв., съобщи "Правен свят". Въпреки, че делото е стигнало до Върховния касационен съд (ВКС) и е било допуснато касационно обжалване, неочаквано миналата седмица, малко преди официалното начало на президентската кампания, адвокат на Борисов е представил молба от негово име, с която...

Още

ООН поиска незабавно разследване на атаката срещу училище в Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун поиска незабавно и безпристрастно разследване на атаката срещу училище в Сирия вчера, предаде Франс прес, като цитира говорителя му Стефан Дюжарик.

Горещо от войната: ООН подготвя химическа атака в Мосул

Агенцията на ООН за общественото здраве съобщи в четвъртък, че е обучила 90 иракски медици за „реакция при масови жертви“, със специален фокус върху химическите атаки. Това е част от подготовката на организацията за операцията на Ирак за превземане на Мосул от „Ислямска държава“, съобщава вестник The Times of India, цитиран от "Фокус".

УНИЦЕФ и активисти обвиняват Русия и Сирия за атаката в Идлиб

УНИЦЕФ и сирийски активисти обвиниха Русия и Сирия за вчерашната атака в сирийската провинция Идлиб, при която са загинали над 35 цивилни, включително 22 деца. Москва отрече обвиненията и настоя за международно разследване на трагедията. Според Сирийския център за наблюдение на човешките права руски или сирийски военни самолети са извършили шест атаки в село Хас, в сирийската провинция Идлиб. Сред поразените мишени е бил училищен комплекс. Ракета ударила входа на училището, докато децата и учителите им се опитвали да се приберат по домовете си. При атаката са унищожени и домове на местни жители. Изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк определи инцидента като трагедия и подчерта, че ако атаките са били умишлени, значи е било извършено военно престъпление. Русия обаче обяви, че нейни самолети не са извършили въздушните удари в провинция Идлиб. Това е страшна трагедия и в разследването й трябва да се включат незабавно всички международни институции. Руската федерация няма нищо общо с тази ужасна трагедия, с тази атака, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Междувременно ООН обяви, че за по-малко от месец в източната част на сирийския град Алепо са загинали 400 души, а 2 000 са били ранени. Бомбардировките в Алепо този месец са били най-интензивните от началото на конфликта в Сирия през 2011 г., отчита организацията.

Проблеми в атаката на "Арсенал" преди мача с "Лудогорец"

Лукас Перес ще лекува контузия през следващите шест седмици

Арсенал с проблем в атака преди Лудогорец

Трети нападател на "артилеристите" аут за битката с разградчани

Депутати от Патриотичния фронт и "Атака" искат да позволят използване на сила срещу мигрантите на границата

Проект за решение на Народното събрание, внесен от депутати от Патриотичния фронт, "Атака" и членове на БДЦ, предвижда военните да получат повече правомощия по защита на границата, всички центрове за настаняване на мигранти да станат от затворен тип, а България спешно да подпише споразумения за реадмисия с държави от Африка и Централна Азия. Според проекта, всеки опит за преминаване на границата извън граничните пунктове "трябва да бъде възпрепятстван с употреба на сила, в това число използване...