24.10.2016

ВАС отмени решението за медийните пaкети

Върховният административен съд (ВАС) отмени в петък решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което беше въведен регламент, че предоставените от бюджета средства за т.нар. медийни пакети за разяснителна кампания на референдума и изборите, могат да се използват само в национални радиа и телевизии, както и във вестници с национален тираж.

Още

Паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в парка на Военната академия

Бюст-паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в края на ноември в парка на Военната академия в София. Той е дело на скулптора Красимир Ангелов и архитекта Венцислав Йочколовски. Столичната община участва финансово в проекта, а дирекцията "Зелени системи" е оформила растителността около монумента. Остава да бъде направена гранитната облицовка на кръста върху бетонната настилка, под формата на кръст, върху която е издигнат паметникът. Четири години проектът за този паметник е чакал своята реализация. За скулптора Красимир Ангелов задачата е била голямо предизвикателство: Имам отговорност към направата на самия образ. Като всеки българин, аз също го нося в сърцето си. За да бъде най-близко до самото изображение тази представа в хората за образа на Левски е най-трудната задача.В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.

Борисов: Прокопиев ми се оплакваше, че Василев ще го убива

Интервюто на Цветан Василев е опит на групата на Прокопиев да дискредитира ГЕРБ. Това е най-добрата партия, затова. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като изрази желание да коментира интервютата на Цветан Василев. Прокопиев навремето идваше да се оплаква при мен, че Цветан Василев иска да го убива. Искаше помощ. А сега му пуска интервю след интервю. Двамата направиха фронт срещу мен. Булгартабак се продаде по времето на министър Трайчо Трайков,продаде го Сити банк - американска банка. Взе...

Проф. Васил Йончев - малко известно име с трайна диря след себе си

Днес от 18:00 часа в Галерия "Академия" се открива изложба, посветена на делото на проф. Васил Йончев - основателя на българската школа по шрифт и калиграфия. Експозицията е подготвена по повод 100 години от рождението на професор Йончев и 120 години от създаването на Националната художествена академия. И макар името му да не е познато на широката публика, делото му е от изключителна важност за развитието на културата ни. Защо е така обясняват доц. д-р Илия Груев и проф. Тодор Варджиев от Катедрата по книга и печатна графика.  

Откриват паметник на Васил Левски в парка на Военната академия

Бюст-паметник на Васил Левски предстои да бъде открит в парка на Военната академия в столицата. Това обяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с кмета на район "Оборище" Васил Цолов и ръководството на Военната академия бяха пред паметника.

Борисов пред Нова тв: Прокопиев идваше да ми се оплаква, че Цветан Василев иска да го убива

Интервюто на Цветан Василев е опит на групата на Прокопиев да дискредитира ГЕРБ. Това е най-добрата партия, затова, каза той

Борисов: Прокопиев преди идваше при мен да ми се оплаква, че Цветан Василев иска да го убива, пък сега му публикува интервюта

Тези записи са врачки и махленски клюки. Искате сега да се съберем, да си говорим нещо и после да накараме други хора да ни проверяват какво сме си говорили. Това заяви в ефира на Нова телевизия министър-председателят на България Бойко Борисов по повод на скандала "Яневагейт".