21.10.2016

5 месеца воден режим разбунтува с. Рибново

Чешмите на хилядите жители работят само няколко часа дневно Десетки жители на гърменското село Рибново излязоха на протест в петък заради редовното безводие. Вече 5 месеца в селището е въведен режим на живителната течност. „Няма дъждове, това е причината да пускаме вода 12 часа в долната част на населеното място и 12 часа в горната част. Не е приятно да нямаш вода, когато ти се наложи. Истина е, че в някои от къщите, които са най-високо, чешмите са сухи по няколко дни", каза кметът Феим И...

Още

Село Рибново се разбунтува срещу режим на водата

Жителите заплашват, че ще спрат да плащат на ВиК

6 месеца без вода! Къде? В село Рибново

През лятото и есента селото е на режим – 12 на 12 часа

Рибново на протест

Докога селото ще е без вода по 6 месеца в годината?

Жителите на Рибново са без вода шест месеца от годината

Новият водопровод точи вода от дере, което се пълни сами при дъжд

Къдрие стана първата жена-инженер на Рибново

Къдрие Чолакова стана първата жена инженер в гърменското село Рибново. Само преди дни отличничката на Техническия университет в София защити с пълна шестица дипломната си работа по специалността "Проектиране и технология на облекло и текстил" и получи поздравленията на своите преподаватели, колеги, приятели и роднини, съобщава ilindenpres.bg.

42 кубически метра незаконно добита дървесина е конфискувана от частен дом в Рибново

42 кубически метра незаконно добита дървесина са открити в частен дом в село Рибново, община Гърмен. Проверката е била по сигнал от жители на селото. Пристигналите на място служители на Югозападното държавно предприятие са констатирали, че дървесината от бял бор е била без контролна горска марка и превозен билет. Липсвали са и документи за покупко-продажба. На място са извикани и служители на полицията в Гърмен. За нарушението е съставен констативен протокол, а дървесината е конфискувана. От Югозападното държавно предприятие информираха, че започват цялостна проверка на охранителния участък, в който е добита контрабандната дървесина.