24.10.2016

Валутните резерви на Китай се топят с ускорен темп

През септември резервите са се свили с приблизително 18,8 млрд. долара

Още

Китай изпраща спътник да снима Космоса

Малък спътник е бил пуснат от борда на китайския орбитален модул "Тянгун 2", скачен с космическия кораб „Шънчжоу 11”, на който има двама космонавти. Според съобщението на Технологично-инженерния център за използване на космическото пространство при Китайската академия на науките, апаратът с маса 47 килограма е предназначен за висококачествени снимки, контрол върху орбитата и предаване на данни при провеждането на експерименти на борда на орбиталния комплекс, съобщава Нова телевизия. Двамата на борда започнаха научни експерименти, включително върху влиянието на безтегловността върху сърдечно-съдовата система. Има и програма за отглеждане на растения в условията на микрогравитация. Космонавтите разполагат и със високочувствителен детектор на гама лъчи, разработен съвместно с Европейската космическа агенция (ЕКА). Те ще останат на орбита 30 дни, а след тях космическият модул "Тянгун" ще продължи да работи в безпилотен режим около две години. Успешното скачване и преминаването на космонавтите в орбиталния модул е сериозна крачка на Китай към изграждане на първата си постоянна орбитална космическа станция. Пилотираният космически кораб с двамата космонавти Цзин Хайпен и Чен Дун бе изстрелян точно преди седмица. „Шънджоу 11” стана шестият пилотиран космически кораб на Китай. 

Китайското ръководство затяга партийната дисциплина

Лидерите на китайската комунистическа партия ще засилят и мерките срещу корупцията

Инвазия: Китайски поспаланко и американски рак налазиха водоемите ни

Новите видове носят зарази и изместват местни видове, алармират експерти

Китайски клонинг на BMW i3 три пъти по-евтин от оригинала

Китайски клонинг на BMW i3 три пъти по-евтин от оригинала Китайската марка Yema показа модел почти пълно копие на електромобила BMW i3. Естествено, китайският клонинг е три пъти по-евтин от...

Китайски астронавти изпратиха спътник в космоса (СНИМКА)

Малък спътник е бил пуснат от борда на китайския орбитален модул "Тянгун 2", скачен с космическия кораб „Шънчжоу 11”, на който има двама космонавти. Според съобщението на Технологично-инженерния център за използване на космическото пространство при Китайската академия на науките, цитирана от БГНЕС, апаратът с маса 47 килограма е предназначен за висококачествени снимки, контрол върху орбитата и предаване на данни при провеждането на експерименти на борда на орбиталния комплекс.