23.10.2016

Заради неписано арменско правило надупченият с 8 куршума Тигран брани стрелеца си пред полицията

8 изстрела е произвел арменецът Васил Тайрян срещу опонента си Тигран Бегиян. Това стана ясно в Пловдивския окръжен съд при гледането на мярката за неотклонение на арменския гражданин, постоянно пребиваващ у нас Васил Тайрян. Той е обвинен в опит за умишлено убийство на сънародника си.

Още

Стрелецът Тайрян, който изпразни цял пълнител в Тигран, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на Васил Тайрян, обвинен, че на 30 септември 2016 г. в землището на Садово е направил опит умишлено да умъртви Тигран Бегиян. Двамата арменски граждани имали да уреждат спор и се уговорили да се видят.

Арменецът, прострелял свой сънародник, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на 41-годишния гражданин от арменски произход Васил Тайрян, който е обвинен в това, че на 30-ти сепетември т.г. в землището на град Садово, област Пловдив е направил опит умишлено да умъртви 39-годишния Тигран Бегиян. Магистратите прецениха, че - предвид събраните до момента по делото доказателства, е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за които му е повдигнато обвинение, както и че има реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Спектакълът "Тайната вечеря на дякона Левски" от Стефан Цанев в Кюстендил

Спектакълът " Тайната вечеря на дякона Левски" от Стефан Цанев ще бъде представен в Кюстендил. това ще стане на 01.11.2016 г. от 19:00 ч .в голяма зала на Общински Драматичен Театър - Кюстендил. Режисьор на постановката е Асен Шопов. Гостува театър" на Българската армия"- София. Участват: Веселин Калановски , Милен Миланов , Георги Новаков , Стойко Пеев , Сашо Дойнов , Антоанета Добрева - Нети , Георги Каркеланов , Тигран Торосян , Луизабел Николова , Радосвета Василева , Веселин Ранков , Иван Радоев , Владислав Виолинов и Иван Налбантов ....

Огнян Минчев: Страстите около кандидатурата ни за ООН тепърва ще се разрастват във вътрешнополитически план

Тъжно е, но е традиционно. В България, която винаги е била страна с две политически лица, всеки политически фактор, всяко политическо явление, се раздвоява, поляризира. Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ политологът Огнян Минчев. В този случай възможността да издигнем кандидат за генерален секретар на ООН също се поляризира по един начин, който беше отигран оперативно по недобър модел. Това, разбира се, доведе до безкрайни възможности за спекулации на всяка от страните как, ако не е била другата страна, България е щяла да има генерален секретар на ООН. Дали това е така или не, бихме могли да коментираме, но преди това трябва да кажем, че от тук нататък дебатът е изцяло в рамките на вътрешната политика и ще става, през следващите дни, във все по-голямо кресчендо поради обстоятелството, че се намираме в предизборна кампания. Винаги, когато има поляризирана позиция у нас, всяка от страните трудно подбира средствата си и липсват механизми за вземане на решения в полето на националния консенсус, изтъкна Минчев, който допълни, че зад издигането на двете български кандидатури за генерален секретар на ООН са стояли две различни лобита, но промяната на кандидатурата е станала твърде късно и без достатъчно запознаване с реалните обстоятелства, свързани с този избор . Като дипломатически факт изборът е свършен факт и едва ли може да предизвиква „особени страсти“ в международен план, но във вътрешнополитически те тепърва ще се разрастват, допълни политологът.

Обвиниха арменец в опит за убийство на негов приятел

  Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 41-годишния арменски гражданин Васил Т. за това, че на 30.09.2016 г., в землището на с. Садово, обл. Пловдивска, е направил опит умишлено да умъртви другиго – сънародника си Тигран Б. на 39 години, като деянието му е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини, съобщи БГНЕС. И обвиняемият, и пострадалият са статут на постоянно пребиваващи в страната ни чужденци. Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което Васил Т. е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като предстои утре Окръжна прокуратура – Пловдив да поиска от Съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Същият е бил осъждан през 2010 г. за хулиганство, като е изтърпял наказание „пробация”. Разследването продължава.