25.10.2016

Радослав Янков тренира с корейци в Австрия

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда Радослав Янков започна втория си лагер на сняг и първи негов на врати. Талантът се подготвя заедно с корейските национали на глетчера Хинтертукс в Австрия. Здрав съм и тренирам усилено - заяви Янков. - С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Първият лагер на сняг на Радослав бе през септември, но той бе само за свободно каране. В Хинтертукс той и треньорът му Георги Атанасов ще останат до 16 октомври. Първият старт за Световната купа през новия сезон за национала е на 15 декември в Кареза (Италия) в дисциплината паралелен гигантски слалом. 

Още

Радо Янков започна втория си подготвителен лагер

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда Радослав Янков започна втория си лагер на сняг и първи негов на врати. Талантът се подготвя заедно с корейските национали на глетчера Хинтертукс в Австрия. "Здрав съм и тренирам усилено, коментира от Австрия Янков. С всеки изминал ден ...

Банско посреща старт от Световната купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание от ФИС, след като ще бъде домакин на старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17. Престижната проява, която ще се проведе за първи път в България, ще се състои в курорта Банско. Така за първи път българските фенове на сноуборда ще могат да гледат на живо състезание за Световната купа с участието на актуалния носител на трофея Радослав Янков. Новината дойде от 50-ия конгрес на Международната федерация по ски (ФИС), който се проведе в Канкун (Мексико).  Това е изключителен успех за България и за Българската ски федерация. Получихме този старт заради големия успех на Радо Янков, добрата организация и утвърдения имидж на перфектни домакини, контакти и лобиране. Не е лесно да се получи такъв старт и само една година преди това! Щастлив съм, това е голямо признание!, коментира от Канкун, президентът на БфСки Цеко Минев. Стартовете в дисциплината паралелен гигантски слалом при най-добрите мъже и жени в света ще са на 4 февруари 2017-а. В Канкун БФСки организира коктейл по повод спечелването на Кристалния глобус от Радослав Янков. През 2007-а година БФСки успешно организира в центъра на София и старт от Световната купа по сноуборд в дисциплината Биг Еър. Изключително съм радостен, че България ще приеме за първи път старт от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Ако до сега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017-а вече ще бъде реалност. Благодаря на БФСки и г-н Минев, че реагираха бързо след моя успех и се заеха с наглед невъзможното България да стане домакин на старт за СК. Получих много поздравления от колеги от целия свят за спечеленото от БФСки домакинство през идния сезон, коментира Радослав Янков, който от събота е на лагер в Австрия с личния си треньор Георги Атанасов. Добрите новини от Мексико продължиха и с взимането на домакинство от БФСки на два старта за Световната купа в алпийските ски. През 2019-а година Банско ще приеме Световната купа при мъжете в дисциплините алпийска комбинация и гигантски слалом, а през 2020-а супергигантски слалом и алпийска комбинация при жените.