28.10.2016

Още

"Нисан" потвърди своя бизнес ангажимент във Великобритания въпреки опасенията, свързани с Brexit

Преди време японският автомобилостроител „Нисан“ беше един от най-шумните противници на Brexit, като предупреждаваше, че излизането на Великобритания от ЕС може да навреди сериозно на британската икономика. Сега обаче голямата азиатска компания препотвърди своя интерес за правене на бизнес в Обединеното кралство, съобщава CNN.. Японският автомобилен производител, който управлява най-голямата британска фабрика за леки коли, заяви, че ще пренесе производството на своя модел "Екс-трайл" (X-Trail) във Великобритания, като в същото време ще продължава да произвежда в страната и модела „Кашкай“ (Quashqai). В момента моделите автомобили "Екс-трайл" се произвежда в Япония и Русия. "Нисан" има огромна фабрика в Съндърланд в която работят 7000 души, които произвеждат над 470 000 превозни средства годишно. Ангажиментът на японския гигант за ново производство в Съндърланд, освен модела "Кашкай", означава, че тези 7000 работни места ще бъдат запазени въпреки предстоящите преговори за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Ръководството на "Нисан" също така заяви, че е било убедено да запази производството във Великобритания, след като е получило уверения от британското правителство, макар че не предостави по-конкретни подробности. Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви в четвъртък, че правителството се ангажира да създава и да поддържа благоприятни условия за автомобилната индустрия, така че тя продължава да нараства. Въпреки "розовите" изказвания от "Нисан" и Терезе Мей, все още има опасения, че Великобритания може да загуби доста работни места в автомобилния сектор, след като правителството стартира дългия процес по развода с ЕС. Производителите на автомобили, които често доставят различни части от други райони на ЕС за превозните средства, асамблирани във Великобритания, се безпокоят, че Brexit може да оскъпи техните разходи и да забави дейността им в Европа чрез въвеждане на гранични мита. Трябва да се има предвид, че "Нисан" изнася 80% от своята британска продукция за европейския пазар. В същото време обаче, по-слабата британска лира може да направи Великобритания по-привлекателна за световните производители с оглед намаляване на техните разходи. От края на юни насам, когато британците гласува за излизане от Ес, паундът се обезцени с цели 19% спрямо американския долар. Автомобилната индустрия във Великобритания е на стойност около 72 млрд. британски лири в годишни продажби, като близо 814 000 британски работни места зависят от автомобилните производители в страната.

Москва: Създадохме бомба, способна да унищожи Великобритания два пъти (ВИДЕО)

Русия направи тази седмица ужасяващото събощение, че е разбаротила ядрена глава, способна сама да унищожи Великобритания два пъти, пише metro.co.uк.

Великобритания заменя култовите червени телефонни кабини с WiFi терминали

Много от култовите червени телефонни кабини във Великобритания вероятно няма да радват туристите още дълго. От следващата година BT ще започне да заменя кабините с WiFi терминали. Те ще позволят The post Великобритания заменя култовите червени телефонни кабини с WiFi терминали appeared first on IDG.

Nissan не само остава във Великобритания, а добавя и нов модел в Съндърланд

Nissan не само остава във Великобритания, а добавя и нов модел в Съндърланд Днес, Nissan Motor Company обяви, че след проведени разговори с британското правителство, компанията е взела решение да локализира...

Великобритания изпраща мини армия в Източна Европа (Видео)

Великобритания ще изпрати значителни военни сили в Източна Европа, пише в. "Уолстрийт джърнъл". Изданието изтъква изявление на министъра на отбраната на Обединеното кралство Майкъл Фалън, че Лондон ще разположи в региона свои танкове и безпилотни самолети. Причина за действията на Великобритания са страховете в НАТО от последните военни ангажименти на Русия. В. "Телеграф" уточнява, че около 800 британски войници ще заминат за Естония още през пролетта. Мандатът на контингента ще бъде за срок от шест месеца, а техният дом - местната база "Тапа". Обектът се намира едва на около 150 км от границата с Русия.  Контингентът в Естония ще представлява най-голямата, дълготрайна мисия на военни части от Обединеното кралство в съседна на Русия страна от времето на Студената война, коментира "Телеграф". "Гардиън" допълва, че в рамките на дислокацията ще бъдат задействани и британски самолети "Тайфун“. Те ще се включат в охраната на въздушното пространство, за да успокоят черноморските съюзници на Лондон. Това ще бъде първият случай, в който британски самолети ще патрулират над Румъния.  ...

ЦИК решава за броя на секциите във Великобритания

Основно във Великобритания предстои да се разкрият още избирателни секции след отпадане на ограничението за страните от ЕС. Предстои ЦИК да обсъди този въпрос, заяви в "Денят започва" говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Там са били подадени над 60 заявления от 52 места. ЦИК вече е взела решение да увеличи броя на секциите в Германия. Повече урни ще има и в Мадрид.