26.10.2016

Нови решения за отопление и енергийна ефективност могат да бъдат видяни на "Стройко"

В есенното изложение тенденциите са повече насочени към отопление и енергийна ефективност. Всички нови тенденциии, които се появяват в световен мащаб в строителството, архитектурата, обзавеждането и отоплението се появява и при нас. Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ Маргарита Николова - един от организаторите на изложението „Стройко“, което се провежда в София. По отношение на енергийната ефективност могат да се видят нов клас дограми – направени по друг начин. Имаме и високоенергийноефективни сглобяеми къщи – много лесно се сглобяват, а пестят енергия и няма топлозагуба. Хората вече не търсят само евтините цени, а  качеството,  категорична е тя. Тази година в рамките на изложението се провежда благотворителан инициатива, свързана с популяризирането на античния керамичен център край Павликени. Могат да се видят и автентични археологически находки от мястото. Ще има и уроци за деца.

Още

Обучение по грънчарство за деца се провежда в рамките на изложение "Стройко"

В рамките на изложение "Стройко" в НДК на щанда на Античния керамичен център на 8 и 9 октомври от 11 часа до 15 часа ще се проведе обучение по грънчарство за деца. Уроците ще води Ани Спасова, професионален керамик с богат опит в работата с деца. Уроците са подходящи за всякакви любители на грънчарството, така че възрастови ограничения няма да бъдат налагани. Освен да участват в уроците по керамика и да наблюдават демонстрациите по грънчарство на щанда на Античния керамичен център, посетителите на изложението ще могат да се запознаят с този уникален музей на открито. С фотоси и видео ще бъдат представени сградите на земеделско имение, пещите за изпичане на разнообразна керамика, голямото разнообразие на произвежданите керамични продукти, открити по време на разкопките, сред които се отличават керемиден покрив с отвори за комини, детски играчки - кончета, грънчарски инструменти и др. Посетителите ще имат възможност да разгледат автентични керамични изделия, открити по време на последните археологически проучвания в Античния керамичен център. На щанда ще могат да бъдат видени и снимки на интересната археологическа база, построена с парчета от антична строителна керамика, както и възстановката на басейни за пречистване на глината, грънчарска работилница и пещи, където съвременни грънчари показват на място технологиите на древните римляни. За опазването на културното наследство и работата с деца в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" гостуват Ани Спасова, професионален керамик с богат опит в работата с деца, археологът Калин Чакъров от Античен керамичен център край Павликени и Димитър Спасов, ръководител на исторически възстановки.

Нови решения за отопление и енергийна ефективност представят на "Стройко"

В есенното изложение тенденциите са повече насочени към отопление и енергийна ефективност. Всички нови тенденции, които се появяват в световен мащаб в строителството, архитектурата, обзавеждането и отоплението, се появява и при нас. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ Маргарита Николова - един от организаторите на изложението „Стройко“, което се провежда в София. По отношение на енергийната ефективност могат да се видят нов клас дограми – направени по друг начин. Имаме и високоенергийноефективни сглобяеми къщи – много лесно се сглобяват, а пестят енергия и няма топлозагуба. Хората вече не търсят само евтините цени, а качеството, категорична е тя. Тази година в рамките на изложението се провежда благотворителна инициатива, свързана с популяризирането на античния керамичен център край Павликени. Могат да се видят и автентични археологически находки от мястото. Ще има и уроци за деца.

Нов имот за 280 EUR/кв.м.

Цената винаги е сред основните фактори за покупка на недвижим имот. Инвестицията в къща извън големия, шумен и мръсен град, за мнозина е непосилна. За тях обаче има алтернатива, а именно сглобяемите къщи. Цената на подобни имоти е 280 EUR/кв.м, а за отоплението на имота се използва много малко енергия. Предлагат се различни видове стени в зависимост от района, в който ще бъде разположена къщата и желанията на клиентите. Сред основните предимства на сглобяемите къщи е, че се монтират за един, максимум два дни, както и че имотът веднага е годен за обитаване. Това е едно от атрактивните предложения на есенното издание на „Стройко”, което се провежда в НДК. На него могат да се видят най-новите тенденции в областта на вентилационните фасади и елементи за довършителни работи, строителство, градинско оборудване и обзавеждане....

Изложението "Варна ЕКСПО" ще се състои за първи път през октомври

Първото издание на изложението "Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор" ще се състои от 14 до 16 октомври т. г. в Двореца на културата и спорта в града. Организатор на събитието е сдружението "Е-регион – Варна". Основен партньор на "Варна ЕКСПО" е Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия. "Това е второто вътрешно изложение в страната след "Стройко", в което агенцията ще е партньор на бизнеса, каза представителят й за Североизточния...