21.10.2016

Още

Няма пострадали след изтичане на газ в Търговската гимназия в Пловдив

Над 600 ученици бяха евакуирани от Търговската гимназия в Пловдив заради изтичане на газ при ремонт в района на училището. Аварийната ситуация е овладяна, няма пострадали. В 14.15 часа силна миризма на газ е била усетена в сградата на гимназията. Директорката на учебното заведение Славейка Иванова веднага се е обадила на телефон 112, а с училищния звънец всички са били предупредени да се евакуират. При строителните работи са пробили тръба с газ, отклонението към нашето училище, евакуирахме учениците по най-бързия начин. Прекъснахме учебните занятия, утре продължаваме нормално. Децата ни са много добре тренирани. Тренираме два пъти годишно евакуация и много бързо напуснаха сградата. Естествено че се уплашихме, но вече не е опасно, защото газта изтече. Подаването на газ е било спряно минути след сигнала за инцидента. На кръстовището на бул. "Руски" и улица "Гладстон", където се извършва ремонтът, веднага е пристигнал екип на пожарната, но не се е наложила намесата му, тъй като аварийната ситуация е била овладяна бързо. В момента районът е проходим.

В Пловдив изгоря лек автомобил, няма пострадали

Лек автомобил е изгорял напълно на бул. „Найчо Цанов” в Пловдив. Това съобщи Цвятко Дешев, говорител на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив. При инцидента няма пострадали или загинали. Сигналът за горящ лек автомобил на бул.

Лек автомобил е изгорял напълно в Пловдив, няма пострадали

Лек автомобил е изгорял напълно на бул. „Найчо Цанов” в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус" - Пловдив Цвятко Дешев, говорител на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив. При инцидента няма пострадали или загинали. Сигналът за горящ лек автомобил на бул. „Найчо Цанов” №3 е подаден в 15:46 часа днес.

В Пловдив намалява броят на пострадалите на пешеходни пътеки

Пловдивска област води класацията за най-много катастрофи в страната от началото на годината. Въпреки това в града под тепетата се отчита спад на инцидентите станали на пешеходни пътеки. За миналата година 37 души са били ранени на „зебри“, а един човек е загинал.

Шестима са пострадалите при катастрофата на пътя Карлово-Пловдив

Шестима души са пострадали при катастрофата на пътя между Карлово и Баня. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Пловдив, цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден в 22:40 часа снощи. Лек автомобил „Опел”, управляван от 42-годишна жена от Хисаря, предприема ляв завой за навлизане в общински път и отнема предимството

Пловдивски футболни фенове се биха на магистрала "Тракия", има пострадал

Фенове на пловдивските футболни отбори „Ботев” и „Локомотив” са се сбили на магистрала „Тракия”, близо до Стара Загора. Това съобщи за "Фокус" директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Николай Кирков. Сбиването е станало около 10.00 часа тази сутрин. Пострадал е 41-годишен мъж от Пловдив, фен на "Локомотив".