27.10.2016

Уважаеми учители, безплатен обяд НЯМА!

През юни т.г. се проведе учителски събор, на който образователният министър Меглена Кунева обеща от 1 януари 2017 г. заплатите на учителите да се повишат с 10%. Радостта на учителите бързо беше попарена – обещаното от М. Кунева беше...

Още

Няма спирка! Ново земетресение удари Италия

Трето земетресение е регистрирано на територията на Италия, която в сряда вечер бе ударена от два труса със сила съответно от 5,4 и 5,9 магнитуда по скалата на Рихтер, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.

От някогашната красавица Диляна Попова няма и следа (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)

Няма да я познаете, но това е Диляна Попова! Заради любовните си драми с актьора Асен Блатечки моделката е изпосталяла, а лицето й е набраздено от дълбоки бръчки. По челото също се вижда ефектът на страданията на хубавицата, но там е играл хирургическият скалпел. Неотдавна моделката се е опънала здраво, но е прекалила - веждите й са дръпнати нагоре неестествено, пише в. България днес.

Няма мъртва риба в река Чепеларска

Експерти на РИОСВ – Пловдив и Регионалната лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха последващ контрол по повод сигнал за замърсяване на река Чепеларска от миналата седмица. Направен е обход обратно на течението на реката от моста на Кемера през моста на село Катуница до промишления канал на „КЦМ“ АД. Не са установени нови екземпляри мъртва риба, съобщава в. "Марица". Взети са проби за анализ от водите на реката при моста на Катуница, които показват ниско рН със стойност 2,44 и електропроводимост – 3 654 µS/сm. Извършени са последователни пробонабирания от промишления канал на комбината, от точките на заустване след Централната пречиствателна станция за отпадни води на КЦМ, от условно чистите охлаждащи води на дружеството и от отпадъчните води на „Агрия“ АД. Измерванията показват, че причина за замърсяването е „КЦМ“ АД. Измерената стойност на потока охлаждащи води на комбината е с рН под 2, а електропроводимостта – 9361 µS/сm. Пониженото рН се дължи на недобро затваряне на винтилите на филтър-преса „Алфа Лавал“ от цех „Електролиза“, което е довело до смесване на охлаждащите води с цинков електролит. Спешната реакция на оператора и спирането на филтър-пресата са довели до нормализиране на стойността на рН. Измерено е рН 7,52, а електропроводимост – 857 µS/сm. След окончателните данни от анализираните от Регионална лабор...

Няма данни за щети и жертви в резултат на земетресението в Италия

Земетресение с магнитуд 5,4 по скалата на Рихтер разлюля Италия около 19 часа (местно време) в сряда, предава информационната агенция ANSA, цитирана от "Фокус".

Пентагонът е пред скандал! Хвърлени са милиарди за оръжия, които ги няма

Американското министерство на отбраната е похарчило 58 млрд. долара последните две десетилетия за създаване на нови оръжия, които обаче така и не били създадени, разкри изданието "Вашингтон икземинър". 

Здравната вноска няма да се увеличава през следващата година

През 2017 ще разполагаме с повече пари за здраве