23.10.2016

Павлова: Трябва пълна мобилизация, само 13 от 265 общини имат общи устройствени планове

Само 13 от 265 общини в България имат общи устройствени планове. Трябва ни пълна мобилизация и се радвам, че темата вече е как да ускорим процеса, за да има порядък в устройственото планиране, а не преодоляването на отпора срещу това да има устройствени планове. Това коментира

Още

Димитър Иванов: За българите в чужбина трябва да се разкриват по 1 500 секции

Зад граница има 850 хиляди пълнолетни български граждани с избирателни права, пропорционално са необходими 1 500 изборни секции, т.е. три до пет пъти повече от разкриваните досега през последните десет години. Това свое твърдение обоснова в предаването "Събота 150" Димитър Иванов, координатор на временните обществени съвети в чужбина, подпомагащи изборния процес зад граница. Той определи поправките в Изборния кодекс в последния момент като пример за недалновидност и работа на парче, за да се отговори на активността на българите на Острова, но по думите му това е частично решение, което може би скоро няма да е валидно. Над 7 100 са одобрените заявления за разкриване на места за гласуване във Великобритания. Филка Ананиева, която живее в Лондон от 17 години коментира: Тук темата е винаги много болна, особено след Брекзит. Ако специално във Великобритания отпаднат тези ограничения, ще бъде много добре, защото много хора искат да гласуват. Знаете, че избирателната активност тук е най-висока.Българите в САЩ също са ощетени от зададения лимит, смята още Димитър Иванов, според когото числото 35 е дошло отникъде и въобще не е обосновано, а политически мотивирано заради една конкретна страна - Турция.

От днес започва нов цикъл, който трябва да следвате до 30 октомври!

Намаляващото новолуние е подходящо и за повдигане на тонуса

Нелегалните мигранти трябва да бъдат връщани в страните, от които са дошли

Според министрите на вътрешните работи на шестте най-големи държави от ЕС реадмисията е основен елемент от европейската политика по миграцията

Без партньор на хоризонта Twitter трябва да взима важни решения самостоятелно

Може би ще се наложи компанията да съкрати служители и да направи пълно преструктуриране

Ето какво трябва да правите днес според звездите

Намаляваща Луна – последна четвърт - До новолуние (30.10) не трябва да започват нови дела и да се вземат важни решения. Добре е да посветите времето си на планираните събития, набелязани още в средата на месеца, на среща с приятели, разходки сред природата и оздравителни процедури. Последната десетдневка на месеца е време да направите преглед на отминалия лунен месец и съставяне на планове за близките седмици. 

Проф. Радулов: С всички сили и средства трябва да пазим границата от мигрантската тълпа

Трета година търпим огромни маси да извършват престъпление, минавайки държавни граници и чак ако някой от тях извърши убийство или изнасилване, се предприемат мерки, добави той. Европейските лидери сякаш са се побъркали – мерките не са адекватни.