27.10.2016

Моци: Бях на европейско, сега искам на световно

Кристоф Даум ще ни помогне да се класираме, убеден е защитникът

Още

Жозе изчетка феновете на Юнайтед: Не бях виждал такива

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се изказа много ласкаво за феновете на тима, които вчера станаха свидетели на победата в градското дерби със Сити. Двата тима премериха сили на Олд Трафорд в среща от осминафиналите за Купата на Лигата, завършила с победа на „червените дяволи” с 1:0. &...

Един полицай загина, а двама бяха ранени при протест във Венецуела

Масови протести на противници и привърженици на правителството

Във Велико Търново на Димитровден бяха чествани 831 години от въстанието на болярите Петър и Асен

Във Велико Търново на Димитровден бяха чествани 831 години от въстанието на болярите Петър и Асен срещу византийското владичество,след което е възобновена българската държава. Позлатена икона на Свети Димитър от началото на 18-ти век водеше празничното шествие, преминало по Владшкия мост в средновековния квартал Асенов. Пред музейната църква "Свети Димитър Солунски", в която е обявено въстанието, кметът на велико Търново Даниел Панов припомни събития от 1185-та година: Освен освобождението от властта на византийския император, въстанието на Петър и Асен поставя основите на Втората българска държава. Възстановява Търновската архиепископия и подготвя Търново за столица на България.Великотърновският митрополиг Григорий отслужи Благодарствен молебен: Избави, Господи, Църквата Си, този древнопрестолен град Търново, всички ни, които тук сме се събрали и Отечеството, избави ни Господи, от всяко злополучие. Дай мир, дай безметежие.Владиката освети курбан за здраве, който беше раздаден на дошлите на празника в историческия храм.

Тя често слушаше бръщолевенето на папагала, но този път думите му бяха зловещи...

Папагал се пошегува със стопанката си, че съпругът й прави секс с домашната помощничка. Жената се ядосала много и веднага подала сигнал в полицията в Кувейт, като настояла неверният мъж да бъде привлечен като обвиняем заради изневяра.

Бойко Борисов: Министрите, които бяха добри, ги издигнахме за президенти

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е работил добре с президента Росен Плевнелиев. Коментарът идва след изказването на държавния глава за министрите в първия кабинет на ГЕРБ. За някои от тях Борисов беше казал, че са дадени от кръга "Капитал". Плевнелиев реагира остро, като заяви, че ако политическите лидери продължават да се замерват с "каки и батковци", вместо да се съсредоточат върху важните теми, то президентът ще втвърди още повече тона.Днес Борисов каза, че не е било грешка в тогавашното управление да участват представители на бизнеса и работодателските организации. Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидени? Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила и аз се надявам той също да чуе всичко, което съм казал. Това са темите. Така сме се подредили тогава и аз не съм го крил. Впоследствие тези, които не си вършеха работата, бяха отстранени, и за тези, с които се е опитвал да ми бъде вменявано някакво вмешателство. Така че се надявам така, както сме работили 5 години, а и много преди това с президента, да продължим да работим така и да ревизира това, което е казал, защото не съм съгласен с част от констатациите. Тези министри тогава, които пък бяха добри, ние ги издигнахме и за президенти и той е точно такъв.

Премиерът Борисов към президента Плевнелиев: Тези министри тогава, които бяха добри, ние ги издигнахме за президенти

Премиерът Бойко Борисов каза, че винаги е работил добре с президента Росен Плевнелиев. Коментарът беше по повод изказването на държавния глава за министрите в първия кабинет на ГЕРБ. За някои от тях Борисов беше казал, че са дадени от кръга "Капитал". Плевнелиев реагира остро, като заяви, че, ако политическите лидери продължават да се замерват с „каки и батковци“, вместо да се съсредоточат върху важните теми, то президентът ще втвърди още повече тона.Днес Борисов каза, че не е било грешка в тогавашното управление да участват представители на бизнеса и работодателските организации. Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидени? Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила и аз се надявам той също да чуе всичко, което съм казал. Това са темите. Така сме се подредили тогава и аз не съм го крил. Впоследствие тези, които не си вършеха работата, бяха отстранени и за тези, с които се е опитвал да ми бъде вменявано някакво вмешателство. Така че се надявам така, както сме работили 5 години, а и много преди това с президента, да продължим да работим така и да ревизира това, което е казал, защото не съм съгласен с част от констатациите. Тези министри тогава, които пък бяха добри, ние ги издигнахме и за президенти и той е точно такъв.