28.10.2016

Учени: Майки, внимавайте, ето от какво зависи детето ви да е интелигентно!

Майката има решаваща роля за нивото на интелигентност на детето, съобщава в. "Индипендънт". След като анализирали отношението на група майки към техните деца 7 години, учени от Вашингтонския университет установили, че здравата емоционална връзка между майка и дете е изключително важна за растежа на някои части от неговия мозък.

Още

Без майки с деца на ЦСКА - Локомотив Пловдив

БФС е отхвърлил искането на ЦСКА-София да допусне деца до 12-годишна възраст, с майките им като придружители, в съботния двубой срещу Локомотив Пловдив от Първа лига, научи NOVA. "Червените" са наказани да играят домакинството си пред празни трибуни, заради прояви, несъобразени с правилниците, от страна н...

И майките от Враца на бунт: Не на ромските стипендии!

Тези пари ще стимулират неграмотността, смята депутат от ПФ

Майките в Германия имат право да съдят общините заради недостатъчно ясли

Родителите в Германия, които са загубили работата си поради липса на детски ясли, могат да бъдат компенсирани със загубените заплати. Това постанови Конституционният съд на Германия, висшата съдебна инстанция, пише БГНЕС. Властите на страната бяха обещали, че от август 2013 година за всяко дете от една до три годинки ще бъде осигурено място в детски ясли. Обещанието бе направено, за да се стимулира раждаемостта в застаряващата Германия. Три майки от Лайпциг дадоха под съд кметството, което не намери място за децата им в детските ясли. Те твърдят, че трябвало да напуснат работа, за да си гледат децата и това ги лишило общо 15 000 евро заплати. Предишната съдебна инстанция отхвърли иска им, но Конституционният съд зачете претенциите им. Според съда финансовите ограничения не са достатъчна причина за недостига на яслите, защото според закона „градовете са поели ангажимента да осигурят достатъчен брой места в детските ясли“. Въпреки че съденото решение разчиства пътя за други подобни дела, Федерацията на градовете смята, че такива съдебни процеси ще са малко вероятни в бъдеще. Федерацията е държавната институция, представляваща градските власти. Федерацията отбеляза, че последното десетилетие са открити 435 000 нови места в яслите за деца до 3-годишна възраст, а общият им брой е 720 000. Въпреки това заради пристигналите миналата година 900 000 мигранти Германия е под натиск да открие още детски ясли.