21.10.2016

УЕФА обмисля нова радикална промяна в Шампионската лига

Европейската футболна централа УЕФА обмисля радикална промяна в най-комерсиалния европейски футболен турнир - Шампионска лига. Както е известно, в централата готвят промени и във формата на турнира, като целта е да го направят още по-атрактивна за рекламодателите. Каква ще е голямата промяна четете в Sportlive.bg!

Още

Новият шеф на УЕФА - враг на промените в Шампионската лига

Словенецът Чеферин смята, че новият формат може да доведе до война

УЕФА осигури половината места в Шампионската лига за отбори от "голямата четворка"

УЕФА одобри промени за правилника в Шампионската лига. От сезон 2018-19 половината места в групите на най-силния европейски клубен турнир вече ще се заемат от отборите от четирите водещи първенства. Всеки от първите четири шампионата в Европа ще има по четири гарантирани участника в надпреварата. В момента първите три - Испания, Германия и Англия, имат по три, както и четвърти отбор, който трябва да минава през квалификациите. Отделно, четвъртото по сила първенство - Серия...

УЕФА обяви промените в Шампионската лига

Промените във формата на Шампионската лига от сезон 2018/19 вече са факт, след като бяха публикувани на сайта на УЕФА. Както се очакваше, те облагодетелстват изцяло клубовете от четирите водещи първенства в Европа.

УЕФА обяви промените в Шампионската лига - големите взеха своето

Испания, Англия, Германия и Италия с по 4 отбора в групите

Кандидат за шеф на УЕФА скочи на нов формат за Шампионската лига

Това би довело до война на клубовете с централата, прогнозира Александър Чеферин