20.10.2016

Земетресение с магнитуд 4,5 в Хърватия

  Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на Хърватия, пише БГНЕС. Местните жители разказаха, че са усетили земния трус като силно разклащане, придружено от бучене. Трусът е усетен в 11,25 ч. местно време с епицентър на 9 км западно от Врполйе в Хърватия, на 23 км източно от Славонски Брод в Хърватия и на 149 км северно от Сараево в Босна и Херцеговина, с дълбочина 6 км. Няма данни за пострадали и материални щети. 

Още

Хърватия с ново правителство, начело с Андрей Пленкови

Новото правителство на хърватския премиер Андрей Пленкович получи подкрепата на 91 депутати в Сабора - парламента на страната късно снощи вечер....

Новото правителство в Хърватия

Новото правителство на хърватския премиер Андрей Пленкович получи подкрепата на 91 депутати в Сабора - парламента на страната късно снощи вечер. Срещу кабинета гласуваха 45-ма депутати, а трима се въздържаха. След гласуването Пленкович благодари на народните представители за подкрепата и за участието в дебатите, съобщава БГНЕС. "Предложеният от мен състав на кабинета е резултат от сътрудничеството между Хърватската демократична общност и движението МОСТ", каза още Пленкович. Веднага след като бе избран за премиер Пленкович прие поста си от досегашния министър-председател Тихомир Орешкович, който му предостави доклад от 1800 страници за извършеното от неговото правителство. Пленкович благодари на Орешкович за свършената работа и по-специално за живеещите извън страната хървати. 

Хърватия има ново правителство

Новото правителство на хърватския премиер Андрей Пленкович получи подкрепата на 91 депутати в Сабора - парламента на страната, съобщи БГНЕС. Срещу кабинета гласуваха 45-ма, а трима се въздържаха. След гласуването Пленкович благодари за подкрепата и за участието в дебатите. "Предложеният от мен състав на кабинета е резултат от сътрудничеството между Хърватската демократична общност и движението МОСТ", каза още Пленкович.

Разследват Хърватия и Косово заради расизъм

Международната футболна федерация (ФИФА) започва дисциплинарно разследване срещу Косово и Хърватия. Причината са расистски прояви на феновете по време на световната квалификация между двата тима, която се игра на 6 октомври. Хърватите спечелиха мача с 6:0 като гост в албанския град Шкодра. Привържени...

Асен Георгиев и Истра с поражение в Хърватия

Българинът с цял мач при загубата от Локомотива (Загреб) с 1:2