24.10.2016

"Още от деня" на покойния Димитър Цонев се връща в програмата на БНТ

Публицистичното предаване "Още от деня", водено до края на лятото от починалия внезапно журналист Димитър Цонев, се връща в програмата на БНТ от понеделник - 10 октомври, съобщи телевизията. Възобновяването на предаването съвпада с началото на предизборната кампания. За водещи са определени журналистките Поли Златарева и Аделина Радева. "Още от деня" запазва познатото време на излъчване, но ще е обновена визия. В периода на предизборна кампания водещите ще...

Още

“Още от деня” на Димитър Цонев се връща на екран

“Още от деня” - публицистичното предаване, което Димитър Цонев правеше по БНТ, се връща на екран. На мястото на известния телевизионен водещ, който почина на 23 август, застават Аделина Радева и Поли Златарева. Двете няма да водят едновременно, а ще се редуват всяка седмица. Старта ще даде Поли Златарева  в понеделник след новините в 18 ч.

"Още от деня" се връща в програмата на БНТ

Публицистичното предаване "Още от деня", водено до края на лятото от починалия внезапно журналист Димитър Цонев, се връща в програмата на БНТ от понеделник - 10 октомври, съобщи телевизията. Възобновяването на предаването съвпада с началото на предизборната кампания. За водещи са оп ...

Стотици се сбогуваха с Митко Цонев

    Стотици хора – роднини, близки, приятели и колеги, присъстваха на опелото на журналиста Димитър Цонев в църквата „Св. Седмочисленици” в София, за да си вземат последно сбогом с него, съобщава БТВ. Поклонението пред тленните му останки започна в 15,30 ч. Пред вратите на храма се образува дълга опашка от хора. На опелото присъстваха много журналисти и политици, сред които и Симеон Сакскобургготски – Цонев беше говорител на Сакскобургготски като премиер. Журналистът почина на 23 август 56 години след тежък инсулт.  От 14 август лекарите във ВМА се бореха за живота му. На 30 август той щеше да навърши 57 години. Опелото завърши с аплодисменти пред църквата, които бяха за Димитър Цонев. В негова памет ще бъде открита фондация, ще бъде отворена и сметка на името на фондацията, в която и семейството му ще вложи средства. С тях ще се подпомагат млади и талантливи журналисти, защото журналистиката беше неговия живот. Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г. в град София. Син е на актьора Коста Цонев и Анахид Тачева. Завършва „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В периода 1986 - 1991 г. е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 г. до 2002 г. е водещ на новините по Канал 1 на БНТ, след което става говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски. Три години е пиар на „БТК Груп“ и отново се връща в БНТ. Става заместник програмен директор и години наред е водещ на „В неделя с...“. Последно водеше предаването „Още от деня“. Димитър Цонев е автор на 17 документални филма и участва в няколко игрални филма – „Таралежите се раждат без бодли“, „Спасението“, „Ламята“, „С любов и нежност“, „Записки по българските въстания“, „Концерт за флейта и момиче“ и други.

Почина Димитър Цонев

Почина известният телевизионен журналист Димитър Цонев.  56-годишният журналист от БНТ беше приет в реанимацията на Военно медицинска академия с тежък масивен инсулт на 14 август. Медиците му направиха няколко операции, след което Цонев получи още усложнения, а състоянието му се влоши. Вчера шефът на ВМА генерал Николай Петров заяви, че състоянието на Цонев остава много тежко. "Той е осми ден при нас, но продължава да е в тежко състояние. Поддържаме органите му чрез апарати. Той получи и тежко белодробно усложнение. Засегната тежко е и централната нервна система", каза Петров. "Към момента тежките белодробни усложнения изземват инициативата, но нещата като цяло са под контрол. Органите му и дишането се поддържат изкуствено. Борим се за живота му", добави той. Димитър Цонев беше приет в реанимацията на Военна болница, след като получи масивен инсулт. Семейството се прибирало от почивка във Варна. Журналистът шофирал и се оплакал от главоболие и болки във врата. Когато се прибрали у дома, той се почувствал още по-зле. Тогава бил приет в реанимацията на Военна болница, направена му бе мозъчносъдова операция и лекарите дни наред се бореха с последиците от получения хеморагичен инсулт.   На 30 август Димитър Цонев щеше да навърши 57 години. Той е син е на актьора Коста Цонев и водещата Анахид Тачева. Завършва право в Софийския университет.  В периода от 1986 до 1991 година е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 година е водещ „Новини“ по Канал 1. През 2002 година участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев. През есента на 2002 година е назначен за говорител на кабинета на Симеон Саксубургготски. След това се връща в БНТ и става заместник програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с...“. От Октомври 2012 година до март 2014 година Цонев е ководещ на предаването по БТВ "Лице в лице" заедно с Цветанка Ризова. Цонев напуска БТВ, за да се върне в БНТ като водещ на предаването "Още от деня". Автор е на 17 документални филма, между които „Професия полицай“, „Избори по американски“, „Туризмът в САЩ“ и др. Поклон пред паметта му!

Димитър Цонев е приет в тежко състояние във ВМА

Водещият на предаването "Още от деня" по БНТ Димитър Цонев е приет в реанимацията на Военномедицинска академия в тежко състояние, предаде БГНЕС. Известният водещ е бил настанен в болничното заведение вчера. Повече официална информация за момента няма.

Димитър Цонев е приет в реанимацията на Военномедицинска академия

Водещият на предаването "Още от деня" по БНТ Димитър Цонев е приет в реанимацията на Военномедицинска академия в тежко състояние, казаха за "Хоризонт" от пресцентъра на болницата. По-рано през деня няколко агенции, както и електронното издание на вестник "24 часа" съобщиха, че водещият е приет в събота в болницата с инсулт и му се правят изследвания.