26.10.2016

Съюзът на превозвачите стяга протести заради колоните от чакащи по ГКПП-та

От няколко месеца се наблюдава изключително напрегната обстановка по граничните контролно - пропускателните пунктове на Република България. Налице е значителното увеличение на колоните от чакащи товарни автомобили както на вход, така и на изход на ГКПП на Република България. Това се заявява в декларация на Съюза на международните превозвачи. Най-дълги колони от чакащи да преминат границите автомобили се наблюдават на българо-турската граница при ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле”, на българо-румънската граница при ГКПП „Дунав мост 2” – „Видин-Калафат”, както и на българо-гръцката граница при ГКПП „Кулата-Промахон”. Съюзът на международните превозвачи, като най-представителната транспортна браншова организация на територията на Република България, защитава правата и законните интереси на българските превозвачи, упражняващи дейност по международен автомобилен превоз на товари и осигуряващи сериозна част от брутния вътрешен продукт на страната. В това си качество, Съюзът няколкократно се е обръщал към компетентните органи, а именно Агенция „Митници”, Министерство на финансите на Република България и Главна дирекция „Гранична полиция”, за предприемане на съответните действия за справяне с проблема. За така създалата се ситуация е информиран и министър-председателят на Република България Бойко Борисов, както и съответните ресорни министри. Съюзът съзнава и взема предвид условията на ...

Още

Георги Костов: С акцията на ГКПП-Кулата, иззетото количество кокаин през 2016 г. наближава 100 кг

Количеството, което е заловено на ГКПП „Кулата“, е наистина огромно. Това каза по време на брифинг в Благоевград гл. секретар на МВР Георги Костов. Костов определи, че е изключително добра реализация на служителите от Гранична полиция.

Граничари на ГКПП "Кулата" откриха кокаин за близо 5 милиона лева

Гранични полицаи от ГКПП "Кулата" иззеха 26 килограма кокаин. Наркотикът  е открит в  камион, превозващ по документи фитнес уреди от Гърция към България. Той е управляван от 36-годишен мъж от Хасково с чисто криминално минало. Според криминалисти цената на задържания кокаин е около 5 милиона лева.  Най-вероятно става дума за канал за трафик на кокаин от Латинска Америка през Гърция и България. По случая тече разследване.   Вероятно дрогата не е била предназначена за българския пазар, твърдят близки до разследването. Преди време експерти обясниха, че един от най-използваните канали за трафик на кокаин е през летището или пристанището на Солун. Оттам дрогата влиза у нас, а после продължава към Западна Европа. Окръжната прокуратура в Благоевград и главният секретар на МВР Георги Костов ще обявят на брифинг подробности по случая със задържаните 26 килограма кокаин на граничния пункт "Кулата".

Граничари задържаха кокаин за 5 млн. лв. на ГКПП "Кулата"

  Гранични полицаи от ГКПП "Кулата" иззеха кокаин за близо 5 милиона лева, предаде БГНЕС. По неофициална информация, наркотикът е бил открит в автомобил с българска регистрация. Арестуван е шофьорът, който се е опитал да вкара кокаина в Гърция, съобщи БНР. Най вероятно става дума за разбит канал за трафик на наркотици. По случая тече разследване. 

Задържаха кокаин за около 5 милиона лева на ГКПП "Кулата"

Голямо количество наркотици задържаха гранични полицаи на ГКПП "Кулата" тази нощ, в автомобил с българска регистрация. Дрогата била скрита в специални тайници. Според запознати дрогата е кокаин за около 5 млн. лв. Подобен рекорд скоро не е имало на граничния пункт. Става въпрос за канал, действащ по трасето България-Гърция. Шофьорът е задържан.

Кокаин за близо 5 милиона лева е заловен на ГКПП "Кулата"

Гранични полицаи от ГКПП "Кулата" иззеха кокаин за близо 5 милиона лева. По неофициална информация, наркотикът е бил открит в автомобил с българска регистрация. Арестуван е шофьорът, който се е опитал да вкара кокаина в Гърция. Най вероятно става дума за разбит канал за трафик на наркотици. По случая тече разследване. 

Задържаха кокаин за милиони на ГКПП "Кулата"

По първоначална информация пратката е на стойност 5 млн. лева