20.10.2016

Библиотеката се включва в Седмицата на четенето

В рамките на предстоящата от 10 до 14 октомври Седмица на четенето, инициирана от Министерството на образованието и науката, шуменската библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще се включи с различни прояви. Две изложби ще бъдат подредени в библиотеката - документална „Нобеловите ла ...

Още

Синоптиците с лоша новина за последните дни от седмицата, но след понеделник...

През следващото денонощие времето ще е предимно облачно, на места с превалявания от дъжд. В равнините и котловините ще има ниска слоеста облачност и мъгла. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 12° и 17°.

Шестима от Арсенал в Отбора на седмицата в Шампионската лига

"Артилеристите" с признание за играта си срещу разградчани

Хороскоп 19: Средата на седмицата ще побърка от нерви 3 зодии

Средата на седмицата ще побърка от нерви 3 зодии. Днес Ов­ни­те трябва да се съоб­раз­яват с всич­ки об­стоя­телс­тва око­ло се­бе си, а сряда е бла­гоп­рия­тна за Раците. Вижте какво ви очаква и вас!

7 секс пози за всеки ден от седмицата

За тази вечер е подходяща секс поза "Преплитане"

Политиците ще почиват само в седмицата преди изборите

Депутатите отмениха решението си за работата на НС през октомври и ноември и бе направено предложение от председателя на ПГ Цветан Цветанов да се почива само между 2 и 4 ноември, т.е. в седмицата преди изборите, пише БГНЕС. Независимо от упрека на Филип Попов от БСП лява България, че такъв проект за решение трябва да бъде внесен по официален път, водещият заседанието Димитър Главчев допусна то да се гласува и да бъде прието. Гласувах против, защото предложението не беше направено по надлежния ред, заяви от парламентарната трибуна и Йордан Цонев от ДПС. Управляващите направиха грешка по отношение на парламентаризма, добави той. Нарушихте правилника за организацията на НС, каза и народният представител от РБ Атанас Атанасов. Според него правилникът трябва да се спазва от всички. Демокрацията е на първо място спазване на правилата и на процедурите, смята той. И предложи да се отмени гласуването. Четин Казак от ДПС посочи, че предложението на Цветанов не е обратна процедура и трябва да бъде внесено като отделен проект. Той упрекна Главчев в допускане на грешки при водене на заседанието днес на парламента. Решението, което гласувахте преди малко е порочно- нека да гласуваме отмяна на вече взетото решение, предложи депутатът от БСП лява България Георги Божинов. Димитър Главчев им опонира, че в НС има и установена парламентарна практика. Съветвам ви да прочетете стенограмата от 8 май 2014 г. и тогава да предлагате прегласуване, каза той. След тези думи Главчев предложи да се гласува отмяна на току що взетото решение по предложение на Божинов, което депутатите с гласуване отхвърлиха. 

Учени: Хапването на картофи три пъти в седмицата е опасно

Проблемни за сърцето са въглехидратите, а не мазнините и протеините, установиха чешки учени