27.10.2016

Плевнелиев: Участниците в изборите да не се заливат с компромати, а да се фокусират върху доверието на гражданите в институциите

  Президентът Росен Плевнелиев ще направи днес обръщение по повод началото на предизборната кампания за провеждането на избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум. Обръщението на държавния глава ще бъде излъчено в 20.00 часа в ефира на Българската национална телевизия, пише БГНЕС. В обръщението си към кандидатите за президент и вицепрезидент, държавният глава Росен Плевнелиев апелира за провеждането на позитивна и градивна кампания и за дебати по същество. „Българският народ няма нужда, нито от поредната доза политически нападки, нито от войнстващия популизъм, с който някои политици се опитват да привличат гласове. Проблемите са реални и видими за всички. Това е възможност за кандидат-президентите да покажат своята визия за решаването им“, е позицията на държавния глава. Росен Плевнелиев се обръща към участниците в кампанията и с призив да не се заливат с компромати, а да се фокусират върху въпроси като: за или против са въвеждането на президентска република; за или против са за приемането на промени в Конституцията; за или против са предоставянето на повече правомощия за президента; кои са кризите в ЕС днес и какви решения предлагат за тяхното преодоляване; как да се повиши доверието на гражданите в институциите и други. По повод провеждането на национално допитване заедно с президентските избори, държавният глава отново припомня, че пряката демокрация е инструмент, който може да приобщи гражданите към политиката, като те бъдат съпричастни с взимането на решения по важни за страната въпроси. „Искам ясно да заявя, че референдумът не е панацея за всеки проблем и не бива да се използва популистки и по теми противоречащи на Конституцията“, заявява още президентът Росен Плевнелиев. 

Още

Руският президент нарече "удивителни идиоти" участниците в блокадата на Крим

 Президентът на Русия Владимир Путин окачестви спирането на електрозахранването на Крим като голяма глупост. Руският държавен глава участва във форум в Ялта. Тези, които са го направили, трябва да знаят, че е голяма глупост. На какво разчитаха, дори не разбирам. Че всички ще паднат на колене и ще молят за милостиня. Удивително наивно! Удивителни идиоти!", съобщи Life.ru. Руският лидер изтъкна в Ялта, че е удивен от липсата на реакция от страна на правозащитните организации. "Когато става въпрос за спиране на вода или ток, това е на границата на престъпление срещу човека: да вземеш достатъчно голям регион с многомилионно население - 2,6 милиона човека живеят в Крим, и да им спреш захранването през зимата" - допълни държавният глава на регионалния "Форум на действието" на Общоруския народен фронт. По думите му правозащитните организации "са глътнали вода в устите си, глътнали са си езиците и мълчат".  Енергоблокадата стана през ноември 2015 година заради авария в далокопроводи в Херсонска област. Тогава напълно бяха спрени доставките на енергия от Украйна за Крим. На полуострова беше въведен режим на тока. Има основание да се счита, че действията са терористичен акт.

Извънредно в БЛИЦ! Путин избухна в Ялта: Руският президент нарече "удивителни идиоти" участниците в блокадата на Крим

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви спирането на електрозахранването на Крим като голяма глупост. Руският държавен глава участва във форум в Ялта.

В Тервел ще наградят участниците в конкурса "Да помним героите на Добруджа"

През тази седмица Община Тервел ще бъде домакин на финални прояви, свързани с отбелязване 100-годишнината от боевете в Добруджа по време на Първата световна война. Кулминацията ще бъде на 27 октомври, когато ще бъдат наградени участниците в общинския конкурс „Да помним героите на Добруджа!“, който Община Тервел обяви през пролетта. Според обявения регламент, конкурсът е насочен към деца и ученици от общинските детски градини и училища на възраст от 5 до 19 години. Благодарение на изключително ползотворното сътрудничество с Фондация „Българска п...

Списък с хонорарите на участниците във "ВИП брадър"

Заклеймен от верните фенове на шоуто като "скучноват", тазгодишният сезон на "ВИП брадър" е излязъл доста скъп на продуцентите му, в опита им да вкарат в Къщата пиперливи и скандални участници, пише "Блиц". Уви, въпреки потенциала на...

Полицията обяви особени мерки спрямо участниците в поредния протест срещу бежанците

Полицията в София засилва мерките за сигурност заради насрочения за утре вечер пореден протест срещу бежанците. От МВР уточняват, че преди да бъдат допуснати до сборния пункт на пл. "Св. Неделя", участниците ще преминават през специални пунктове. Няма да се допускат хора, носещи забранени предмети и оръжия, както и в нетрезво състояние, а също под въздействието на наркотици.

Сирия: Съучастниците на терористите в ЕС нямат право да критикуват Русия

Сирия обвини ЕС, че раздува гражданската война в страната, тъй като Брюксел, според арабската страна, оказва подкрепа на терористите, пише британското издание "Индипендънт" (The Independent), цитирано от RT в четвъртък (20 октомври). Според сирийските власти Евросъюзът няма право да критикува Дамаск или неговия съюзник Русия.