27.10.2016

Измамници лъжат възрастни с оферти за "лечебни" матраци

Фирма им продала завивки и постелки срещу кредити за две години

Още

Правителството одобри допълнително 7,2 милиона лева за държавни лечебни заведения

Правителството одобри допълнително 7,2 милиона лева за държавни лечебни заведения. Болница "Пирогов" ще получи за строително-ремонтни дейности и оборудване за Детската клиника 2 милиона лева.Болниците в Смолян и в Търговище ще получат по един милион лева за закупуване на ангиограф. Болницата в Ловеч ще получи един милион лева за ангиограф и за апаратура за хемодиализа. "Света Анна" във Варна 260 000 лева за основен ремонт и апаратура, "Иван Рилски" в Разград ще получи 200 000 лева за апаратура. Институт ИСУЛ получава 400 000 лева за ремонт на детското отделение. Болница "Света Екатерина" в столицата ще получи 400 000 лева за апарат "изкуствено сърце". За болницата в Габрово са отделени 500 000 лева за ремонти и апарати за хемодиализа.За болницата в Стара Загора ще бъдат заделени 150 000 лева. Болницата в Шумен ще получи 190 000 за животоспасяваща апаратура за реанимация.

Кабинетът одобри допълнително 7,2 млн. лв. за държавни лечебни заведения

В присъствието на ръководствата на държавни лечебни заведения и медии правителството одобри допълнително 7,2 млн. лв. за 2016 г. "Пирогов" ще получи за строително-ремонтни дейности и оборудване за детската клиника 2 млн. лв. Премиерът Бойко Борисов коментира, че условията в момента там са отвратителни.

Поредна жестокост на бракониери! Ранена кошута издъхна в лечебница в тежки мъки

Неизвестни апаши простреляха кошута край язовир „Огоста” недалеч от Монтана. Красивото животно е било открито тежко ранено и откарано във ветеринарна клиника, но е издъхнало. Стрелците се издирват, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Есента е подходящия сезон за извършване на плодолечебни диети

Есента е много подходящ сезон за извършване на плодолечебни диети. Това каза в интервю за Радио „Фокус” - Варна варненският диетолог д-р Людмила Емилова. По думите ѝ това е възможно поради изключително голямото изобилие от най-различни плодове, расли на слънце, насите

Топдиетолог призова: Започнете природолечебни диети през есента

Есента е много подходящ сезон за извършване на плодолечебни диети. Това каза варненският диетолог д-р Людмила Емилова.