22.10.2016

Борисов: Страната ни е доказана туристическа дестинация

Премиерът Бойко Борисов се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за ин

Още

Руският посланик в Италия е благодарил на страната, че е била против санкциите

Руският посланик в Италия Сергей Разов е приветствал това, че страната се е съпротивила срещу идеята ЕС да наложи санкции срещу Москва заради въздушните удари по сирийския град Алепо, предаде ANSA.

Сирия: Сваляме всеки турски изтребител, който навлезе във въздушното пространство на страната

Турските въздушни удари са били срещу група членове на кюрдските „Сили за народна защита“(YPG), военно крило на „Партия демократичен съюз) (PYD).

Протест в различни градове на страната срещу вълната от нелегални мигранти у нас

Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефикасен контрол на границата

Бъчварова: Няма преки заплахи за целостта на страната, но един премиер трябва да прогнозира рисковет

Няма преки заплахи за целостта на страната ни, но един премиер трябва да прогнозира и да оценява рисковете, защото сме на първата линия между Европейския съюз и Турция, която е на границата с война, в която има неимоверно големи бежански маси.

Бъчварова: Няма преки заплахи за целостта на страната, но един премиер трябва да прогнозира рисковете

Няма преки заплахи за целостта на страната ни, но един премиер трябва да прогнозира и да оценява рисковете, защото сме на първата линия между Европейския съюз и Турция, която е на границата с война, в която има неимоверно големи бежански маси.

Сирийската армия заплаши да сваля всеки турски изтребител, нарушил въздушното пространство на страната

Сирийската армия заяви, че ще сваля всеки турски изтребител, който навлезе във въздушното пространство на страната, предава вестник Hurriyet, позовавайки се на изявление на генералното командване на армията. Решението на сирийските военни сили е в отговор на въздушни удари в Северна Сирия, нанесени от Турция. „Всеки опит за повторно нарушаване на сирийското въздушно пространство от турски военни самолети ще бъде вземано предвид и те ще бъдат сваляни с всички налични средства“, гласи изявлението. Турските въздушни удари са били срещу група членове на кюрдските „Сили за народна защита“(YPG), военно крило на „Партия демократичен съюз) (PYD), припомня изданието.