28.10.2016

Популярността на Меркел отново се увеличава

Най-харесваният политик в Германия обаче е външният министър Франк-Валтер Щайнмайер, показва анкета на ARD

Още

Сноудън със сензационно твърдение: Меркел се страхува от Обама

Бившият служител на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който живее в изгнание в Русия, е разочарован от това, че до този момент германското правителство не му е предложило защита, предава телевизионният канал ZDF.

Всичко за бъдещето на Меркел и шансовете й отново да поведе Германия

Коалицията ХДС/ХСС преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер. Лидерът на Християн-демократическия съюз /ХДС/ Ангела Меркел все още не е обявила официално дали възнамерява да се кандидатира за четвърти път за канцлер на предстоящите през септември 2017 г. избори за Бундестаг. Но вероятността това да се случи се увеличи: баварският Християн-социален съюз след месеци на разногласия със своята по-голяма сестринска партия ХДС демонстративно дава сигнали, че и занапред е готова да бъде с нея в една коалиция, пише БГНЕС. 

След продължителен период на спад на рейтинга Ангела Меркел отново набира популярност

Управляващата коалиция в Германия преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер. Това сочат резултати от скорошно социологическо проучване.Лидерът на Християндемократическия съюз Ангела Меркел все още не е обявила официално дали възнамерява да се кандидатира за четвърти път за канцлер на предстоящите през септември 2017 г. избори за Бундестаг. Но вероятността това да стане се увеличи, след като баварският Християнсоциален съюз, след месеци на разногласия, дава сигнали, че и занапред е готова да остане в коалиция с християндемократите.След продължителен период на спад на рейтинга, Ангела Меркел отново набира популярност сред германските избиратели. Според допитване, проведено по поръчка на списание "Щерн" и телевизия Ер Те Ел, 46% от запитаните искат Меркел да запази своя пост. Нейният най-сериозен конкурент, лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел, получава само 16%. 

Растат шансовете на Ангела Меркел за нов мандат

Коалицията ХДС/ХСС преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер

Шансовете на Меркел за нов мандат растат

Коалицията ХДС/ХСС преодолява разногласията си по повод на мигрантите и санкциите спрямо Русия, и е готова отново да подкрепи кандидатурата на своя дългогодишен лидер.

Австрийски политик: "Меркел е най-опасната жена в Европа!”

Коментарите му са в ярък контраст с по-умерените възгледи на партийния кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, посочва АП.