23.10.2016

Какъв е резултатът от акцията "Нарисувай ми стена"

Какъв е резултатът от акцията "Нарисувай ми стена"? В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Анна Калинова от Сдружение "Трансформатори" отговори на този въпрос: Това стана един много приятен формат, който даде страхотна възможност на изключително талантливи, нахъсани артисти, които искат да работят на улицата. Може би имах едно притеснение за това какво всъщност ще се случи като краен резултат върху фасадите, защото има голяма разлика между това, което стои като на скица, и това, което се случва като краен резултат. Самата техника на рисуване е различна, мащабът е различен. Аз съм много благодарна, че си позволих тази смелост - да оставя художниците да се изразят на стените.Цялото интервю с Анна Калинова можете да чуете от звуковия файл.

Още

Остават три дни за гласуване до финала на конкурса „Нарисувай ми стена"

Първото издание на „Нарисувай ми стена“ е конкурс за изрисуване на стени на 4 сгради в 4 града на България – ЦДГ “Мики Маус” в гр. Габрово, Младежки дом - Пазарджик, СОУ Св. Софроний Врачански в Пловдив и Културен център Люлин в София. Конкурсът търси оригинални идеи вдъхновени от контекста на всяка една от сградите.

Художници подариха красиви фасади за 30 000 лева

Фасади на обществени сгради на стойност над 30 000 лева подариха на градовете Пловдив, София и Габрово организаторите на конкурса "Нарисувай ми стена". Художниците са рисували общо повече от 28 дни и са прекарали над 170 часа на вишка. Амбицията...

Училище грейна за 15 септември с цветни графити

Средно училище „Софроний Врачански“ в район „Тракия“ в Пловдив грейна за 15 септември в нова „премяна“ от цветни грифити, след като фасадата му бе тотално преобразена през лятната ваканция. Строената преди повече от 30 години сграда е превърната в истинско цветно произведение от майстори на графитите по проект за промяна на градската среда. Конкурсът „Нарисувай ми стена“ е част от програмата на фестивала „One architecture week 2016“ в Пловдив, който през тази година ще е базиран в район „Тракия“.