21.10.2016

Кристалина Георгиева: Не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа, бях на мисия

Направих най-доброто, което беше възможно в такъв кратък период. Така Кристалина Георгиева коментира в интервю за БТА и Нова телевизия представянето си на гласуването в Съвета за сигурност на ООН за следващ генерален секретар на организацията.

Още

Кристалина Георгиева: Не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа, а на мисия

Антонио Гутериш е отличен дипломат, той ще бъде отличен генерален секретар на ООН, каза още Георгиева

Извънредно от Ню Йорк! Започна изслушването на Кристалина Георгиева пред ООН (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО)

Започна изслушването на Кристалина Георгиева пред ООН. Очаква се българският кандидат за главен секретар на Организацията на обединените нации да говори в продължение на два часа. Георгиева ще изложи визията си за бъдещето на ООН. 

Извънредно от Ню Йорк! Кристалина Георгиева разтърси надпреварата за генерален секретар на ООН

Най-новият кандидат за генерален-секретар на ООН Кристалина Георгиева заяви, че макар да се е включила по-късно, има големи шансове да стане първата жена, оглавила международната организация, предава AFP, цитирана от "Фокус".

„Ню Йорк таймс”: Кристалина Георгиева може да промени сметките между Запада и Русия

Решението на българския Министерски съвет да смени кандидатурата може да предизвика правителствена криза, пише пък „Росийская газета”

"Ню Йорк пост": Антониу Гутериш е фаворит, но Кристалина Георгиева е силна конкуренция

Надпреварата за поста на генерален секретар на ООН стана по-сложна в сряда, когато български дипломат, за когото от дълго време се носеха слухове, че се стреми към тази позиция, официално се включи в състезанието, пише в днешното си издание "Ню Йорк пост". Кристалина Георгиева: Номинацията за ООН е огромна чест (ВИДЕО) Кандидатурата на българския дипломат Кристалина Георгиева, която е заместник-председател на Европейската ко...

Кристалина Георгиева ще участва в годишната сесия на ООН в Ню Йорк

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева също е в Ню Йорк за участие в 71-вата годишна сесия на Общото събрание на ООН. Тя е част от внушителна делегация, представляваща ЕС, която ще участва в глобалната конференция на ООН, посветена на бежанците. В делегацията участват председателят на Европейския съвет Доналд Туск и 9 еврокомисари, сред които и Кристалина Георгиева. ЕК: Кристалина Георгиева все още е част от ЕК и върши изключителна рабо...